Erwin Floroni (USR) și-a lansat candidatura la Primăria Lugoj: „Nu am venit să aduc vise! Am încredere că vom putea schimba orașul!”

Uniunea Salvați România (USR) și-a lansat oficial candidatul pentru Primăria Lugoj, în cadrul unui eveniment care a reunit, joi seara,  peste 300 de susținători în sala Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu”.

Alături de Erwin Floroni, care este președintele USR Lugoj și candidatul USR pentru funcția de primar al municipiului Lugoj la alegerile locale de anul viitor, s-au aflat Cătălin Drulă, președintele USR, Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, și  Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

De asemenea, în sală s-au aflat senatorul Raoul Trifan, deputatul Nicu Fălcoi, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș Cristian Moș, viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, primari, viceprimari, consilieri locali și județeni USR, conducerea USR Timiș și întreaga echipă USR Lugoj.

Printre susținătorii candidatului USR Erwin Floroni s-au aflat și câțiva cunoscuți membri PSD și PNL, fostul consilier local PNL Dan Cliciovan și consilierul local PMP Marian Costea.

În mesajul său, Cătălin Drulă, președintele USR, a susținut candidatura lui Erwin Floroni la Primăria Lugoj, subliniind importanța implicării active la nivel local.

„Am arătat că putem schimba comunitățile acolo unde sunt primari USR. Am toată încrederea și convingerea, și spun asta din tot sufletul, că Erwin Floroni va face asta în Lugoj. Povestea lui este povestea unui om implicat. A plecat din țară, dar s-a întors aici să lucreze ca medic chirurg. Și cât de important este să te poți uita în ochii copiilor când mergi acasă și să ai acel sentiment că ai făcut bine comunității tale. Pentru asta îl aplaud și îl susțin pe Erwin”, a declarat Cătălin Drulă.

De asemenea, Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, și Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, și au exprimat încrederea în capacitatea lui Erwin Floroni de a face Lugojul un oraș mai bun pentru toți locuitorii săi.

Adoptat de Lugoj în urmă cu 18 ani, Erwin Floroni a vorbit despre traseul profesional pe care l-a parcurs, despre pasiunile pe care le are, dar și despre viziunea USR privind prezentul și viitorul Lugojului, precum și despre modul în care ar schimba situația actuală în care se află orașul.

„Am venit în Lugoj în urmă cu 18 ani ca să practic cirurgia, deci, anul acesta, în 1 noiembrie, îmi serbez majoratul. Am fost înfiat de Lugoj în 2005. Am venit încă din anul cinci de rezidențiat și am parcurs toate etapele, de la medic specialist, medic primar, șef de secție, manager și, de anul acesta, doctor în medicină. Am fost managerul spitalului din 2017, o perioadă grea, pentru că am prins cel mai urât moment din istoria spitalului – pandemia, când nimeni nu știa ce are de făcut. Cu toate acestea am rezistat, am ținut spitalul funcțional, dar și oamenii alături de mine  și le mulțumesc, iar o parte dintre ei sunt aici în sală. A fost o perioadă grea. Am preluat spitalul cu datorii, cu contracte proaste cu Casa de Asigurări de Sănătate, cu proiecte și contracte proaste cu furnizorii de medicamente și materiale. Un spital care, fiind în datorii, atrăgea alte datorii. Am încercat să le drămuiesc, să le pun pe toate în ordine, am încercat să fac ca actul medical să fie pe primul loc și cred că am reușit, dar acest lucru a presupus celtuieli suplimentare și mai multe datorii. Dar, cu o ordonare a planurilor și cu un bbun management al actului medical încet, încet, am reușit să pun la punct contractul cu Casa de Asigurări, să fac contracte bune cu furnizorii de medicamente și materiale sanitare, iar rezultatele au început să se vadă. Apoi a venit momentul creșterilor salariale, care la început nu au fost acoperite de Casa de Asigurări și a trebuit să căutăm soluții pentru plata angajaților. Am reușit să fac și acest lucru și, cu toate greutățile, au reușit să pun spitalul din Lugoj pe harta medicală a țării și să îmbunătățesc semnificativ calitatea actului medical.

Am schimbat fața spitalului, regândind punctele de acces și toate circuitele din spital, am refăcut iluminatul din curtea spitalului, pentru că o instituție de stat trebuie să își respecte pacienții, dar și angajații.

În 4 ani de management am achiziționat aparatură de ultimă generație și vreau să menționez doar vestitul cmputer tomograf, pentru care s-a făcut atta vlvă și pe care toți l-au dorit dar nimeni nu a reușit să-l aducă. În anii de management am scris două mari proiecte și le-am câștigat: un proiect de un milion de euro, în pandemie, pe care am achiziționat aparatură medicală, și un proiect de 5,5 milioane de euro pe care s-a achiziționat și încă se mai achiziționează aparatură medicală de ultimă performanță.

Dar faptul de care am fost cel mai mândru a fost reducerea datoriilor spitalului, care deși au crescut la început, în ultimii doi ani au scăzut la jumătate și au rămas pe o pantă descendentă, iar în momentul de față spitalul din Lugoj este fără datorii.

În perioada în care am fost managerul spitalului mi-am dat seama că dacă vrei să faci mai mult, ceva deosebit pentru comunitate, nu poți fără politică. Ai nevoie de un sprijin, ai nevoie de politică. Acesta a fost lucrul care m-a îndemnat să intru în politică. Pe de altă parte, trăim toți în Lugo și am văzut că direcția în care merge orașul nu e o direcție bună. Și acest lucru m-a făcut să intru în politică. Am intrat în politică și fiindcă nu-mi plac hoții, mincinoșii și nici sistemul de pile și relații. Îmi plac oamenii onești. Și îmi place să muncesc. Mulți mi-au spus că sunt un idealist, dar cum aș putea să fiu altfel?

Trăim cu toții în Lugoj și vedem cu arată orașul. Și mie nu-mi place cum arată, acum, orașul.  Soluții știți că există, de multe ori sunt în fața noastră, dar trebuie să vrem să le vedem și să avem curajul de a le aplica. Avem soluții! Dar nu le pot găsi doar eu. Am nevoie de sprijinul vostru. Fiecare locuitor, din fiecare cartier, cunoaște problemele locale și are idei pentru soluționarea lor. Trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi aceste soluții. Dar ca să putem construi avem nevoie de pace, de liniște. Nimic nu se construiește cu război. Trebuie să lăsăm orgoliile deoparte, să ne punem la masa negocierii și să punem toți umărul și să lucrăm pentru comunitatea ăn care trăim. 

Am spus totdeauna că un bun administrator nu caută vinovați, ci soluții. Cteodată ai nevoie de soluții provizorii, până la o soluție definitivă. Dar trebuie să lucrăm în prezent. Nu putem să ne gândim la viitor, dacă nu lucrăm în prezent. Nu are rost să ne mai gândim la trecut, pentru că trecutul nu mai poate fi schimbat. Dar prezentul și viitorul poate fi schimbat.

De fiecare dată, politicienii au venit în campanie cu tot felul de vorbe dulci, de planuri mărețe și de vise. Nu am venit aici să aduc vise! Eu nu trăiesc într-o lume a viselor! Eu trăiesc într-o lume a prezentului! Eu pot să vă spun doar ce putem schimbba. Și putem scimba doar împreună. Am încredere că vom putea schimba orașul. Am încredere că putem face din Lugoj un oraș viu, colorat, în care copiii să se joace în locuri frumoase, un oraș din care tinerii să nu mai plece, un oraș în care vârstnicii să poată trăi liniștiți. Un oraș pe care să-l putem numi toți, acasă!”, a spus, printre altele, Erwin Floroni, candidatul USR la funcția de primar al municipiului Lugoj la alegerile locale de anul viitor.

 

 

(Foto: USR)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.