Delegație lugojeană, în Franța! Se aniversează 25 de ani de parteneriat Lugoj – Orleans

O delegație lugojeană, condusă de primarul Francisc Boldea, efectuează, în perioada 6-9 mai, o vizită oficială la Orléans (Franţa), oraş înfrăţit cu municipiul Lugoj, pentru a marca aniversarea a 25 de ani de parteneriat între cele două oraşe.

Din delegaţia mai fac parte Liviu Savescu, șef  Birou Management Proiecte și Programe, și Aurel Jurubiță, inspector în cadrul Biroului Management Proiecte și Programe.

„Pentru cele două oraşe ziua de 7 mai are o semnificaţie deosebită. La data de 7 mai 1994, la Orléans semnându-se protocolul de parteneriat dintre ele,  acest eveniment constituind primul pas în relaţia care s-a desfăşurat pe parcursul unui sfert de veac. Dacă în primii ani ai relaţiei de înfrăţire activităţile s-au desfăşurat cu preponderenţă pe plan social şi s-au materializat prin ajutoarele primite de şcolile din Lugoj, treptat a crescut ponderea relaţiilor bilaterale pe plan cultural, lingvistic şi educaţional. O contribuţie hotărâtoare la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor bilaterale a avut-o Asociaţia de Prietenie „Orléans – Lugoj”, ai cărei membri au depus numeroase eforturi pentru a ajuta municipiul nostru”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Manifestările dedicate aniversării a 25 de ani de parteneriat Lugoj – Orleans vor avea loc pe parcursul zilei de 7 mai, când va avea loc primirea oficială a delegaţiei lugojene, în timpul căreia primarul Olivier Carre şi primarul  Francisc Boldea vor discuta despre colaborarea dintre cele două orașe.

Cu prilejul acestei vizite, delegaţia lugojeană va participa şi la festivităţile prilejuite de cel mai important eveniment din viaţa oraşului francez: Sărbătoarea Jeanne d’Arc – 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.