Concursul Interjudețean de Chimie „Memorial Octavian Larionescu”- ediția a XIII-a. Elevii Liceului „Coriolan Brediceanu” au obținut 7 premii și mențiuni

Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj a organizat, sâmbătă, 1 aprilie 2023, în mediul online, a XIII-a ediție a Concursului Interjudețean de Chimie „Memorial Octavian Larionescu”.

Au fost înscriși 335 elevi din clasele VII – XII, provenind de la 35 școli din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Cluj și Olt. Elevii au fost pregătiți de 42 profesori din școlile participante.

Cele 9 tipuri de subiecte cuprinzând câte 15 probleme de grade de dificultate variate, au fost elaborate de profesori diferiți, din școlile din Lugoj și zona Lugoj,  respectiv din Timișoara și Cluj. Fiecare subiect a fost transformat într-un formular google docs pentru a putea fi transmis ușor, pe cale electronică, elevilor participanți. Timpul de lucru a fost de 90 de minute. După expirarea timpului și predarea rezolvărilor de către participanți, aceștia au obținut pe loc un mail automat cu punctajul realizat.

Organizatorii din cercul profesorilor de chimie Lugoj și zonă au făcut apoi la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj ierarhizarea rezultatelor și au stabilit premiile și mențiunile, în limita celor 25% prevăzute de regulamentele în vigoare pentru organizarea concursurilor.

Astfel au fost acordate: 11 premii I, 20 premii II, 29 premii III și 12 mențiuni (în total 72 de premii și mențiuni). Suplimentar, asociația profesorilor de chimie din zona Lugoj (Profchim Lugoj-Zonă) a acordat încă 54 mențiuni speciale. Fiecare profesor coordonator, care a avut elevi câștigători de premii sau mențiuni, a primit în cel mai scurt timp un mail cu rezultate obținute de aceștia. Câștigătorii din acest an provin de la școli gimnaziale și licee din toate județele participante.

Centralizatorul rezultatelor și subiectele au fost afișate pe site-ul www.profchim.ro.

Coordonatorii proiectului doresc să îi felicite pe toți elevii participanți, atât pentru punctualitatea și disciplina de care au dat dovadă, cât mai ales pentru rezultatele frumoase pe care le-au obținut. De asemenea dorim să îi felicităm și pe profesorii care i-au pregătit pe acești elevi.

Și Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj a obținut rezultate frumoase prin trei elevi de liceu: Andrada-Iasmina Bozdog și Ionuț Cornean, fiecare obținând premiul al II-lea la clasa a XI-a, Iulian-Andreas Ibinceanu, cu premiul al III-lea la clasa a IX-a; și prin patru elevi de gimnaziu: Fabian-Vasile Belin, Flavius Doran, Natalia Drăgoi și Eduard Toth care au obținut patru mențiuni la clasa a VII-a.

Domnul director al Colegiului Național „C. Brediceanu”, prof. dr. Ioan Aurelian Sima, le mulțumește tuturor participanților la acest concurs, deopotrivă elevi și profesori, și îi felicită pentru rezultatele frumoase obținute. În mod special, mulțumește doamnelor profesoare Maria Vîlcu-Micu, Eliane-Maria Schmidt, Nicoleta Barbu-Țigriș și Ramona Dejica pentru efortul depus pentru organizarea și buna desfășurare a acestui concurs, ajuns la a XIII-a ediție.

 

A consemnat,

Prof. Eliane Schmidt

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.