Concert – dezbatere, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”

Asociația Art&Co organizează marți, 10 octombrie, de la ora 19, în cadrul proiectului cultural „Vocile Unite ale Banatului”,  un concert-dezbatere la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj.

Prin acest proiect, organizatorii doresc să prezinte o viziune artistică asupra regiunii Banatului, ca model al unei Europe diverse, tolerante.

Programul cuprinde muzică tradițională și lucrări compuse de Sabina Ulubeanu și Amen Feizabadi în urma cercetării pe care au realizat-o pe teren, dar și filme documentare și dialoguri cu publicul.

Interpretează solista vocală Ana Dubyk și mezzosoprana Claudia van Hasselt, împreună cu violonista Cristina Mălăcioiu și clarinetistul Mihai Pintenaru. În cadrul evenimentului, Ovidiu Papană va cânta la instrumente tradiționale, iar Cătălin Crețu va prezenta o sesiune de live electronics și improvizație.

În cadrul proiectului „Vocile Unite ale Banatului”, echipa formată din mezzosoprana Claudia van Hasselt, compozitoarea Sabina Ulubeanu și compozitorul Amen Feizabadi, prezintă viziunea lor artistică asupra regiunii Banatului ca model al unei Europe diverse, tolerante, sub forma unui spectacol – dezbatere.

Prin interviuri și călătorii, echipa a explorat această structură a coexistenței, unică în Europa Centrală și de Est, a discutat cu istoricul lugojean Victor Neumann despre noțiunea de etnicitate fictivă și în ce măsură trebuie să reinterpretam definițiile și trecutul pentru a pune lumină pe intima înțelegere transnațională a culturilor unite din Banat.

 Prin filme documentare, dialog cu publicul, compoziții originale și improvizație pentru două voci, vioară, clarinet și live electronics, straturile compoziției dezvăluie, unul câte unul, o cascadă de emoții posibile doar atunci când mai multe generații locuiesc în același suflet: Banatul.

Intrarea la spectacolul – dezbatere de la Lugoj este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.