Biserica Ortodoxă Ucraineană din Lugoj aniversează 30 de ani de la târnosire. La eveniment va participa și ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului

Credincioșii ucraineni din zona Lugojului își sărbătoresc, duminică, 30 iulie, patronul spiritual: pe Sfântul Întocmai cu Apostolii, marele cneaz Volodymyr.

Cu acest prilej, Biserica Ortodoxă Ucraineană din Lugoj, centrul duhovnicesc al ucrainenilor ortodocși din Banat, îşi va celebra primul hram .

Totodată, se va aniversa și împlinirea a 30 de ani de la târnosirea Bisericii ,,Sf. Întocmai cu Apostolii, marele cneaz Volodymyr și Sf. Ierarh Petru Movilă”.

La eveniment va participa, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, și ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, care va oficia Sfânta Liturgie începând cu ora 9:15, împreună cu un sobor de preoți, din care vor face parte și P.On. Petru Rosoca, protopopul ortodox ucrainean de Lugoj,  P.C. Ioan Virgil Brotnei, parohul bisericii, precum și P.On. Ilie Albiciuc, fostul paroh și protopop ucrainean de Lugoj, care a păstorit parohiile ortodoxe din Banat în perioada 1 noiembrie 1990 – 1 iulie 2021.

La această mare sărbătoare a credincioşilor ucraineni au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai celorlalte culte din municipiu, precum şi întreaga comunitate ucraineană din zona Lugojului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.