Semafoare inteligente și un nou sens giratoriu, pe șoseaua de centură a Lugojului

Conducerea Primăriei Lugoj a avut o nouă întâlnire cu șefii regionali ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, pentru a găsi o soluție privind sistematizarea rutieră a intersecției dintre șoseaua de centură a Lugojului și DJ 680, pentru a reduce numărul de accidente din această zonă intens circulată.

La discuții au participat: primarul Francisc Boldea, reprezentanți de la Direcția Tehnică și de la Biroul de Urbanism din cadrul Primăriei Lugoj, doi reprezentanți ai Poliției Județene Timiș, administratorul firmei Hella și directorul regional al CNADNR, ing. Horațiu Simion.

În urma discuțiilor s-a căzut de acord asupra implementării a două soluții tehnice care să conducă la siguranța circulației autovehiculelor și pietonilor în zonă fără a împiedica fluența circulației rutiere.

„În prima fază, în cel mai scurt timp se va realiza un sistem modern de semaforizare inteligentă a intersecției care să permită circulația în siguranță atât a pietonilor cât și a autovehiculelor. Costurile au fost estimate la circa 40.000 de euro. C.N.A.D.N.R. va contribui cu proiectul, firmele din zonă respectiv Hella și Autoliv vor contribui și ele iar Primăria Municipiului Lugoj va suporta costurile cu energia electrică, cu mentenanța, cu o parte din lucrare și cu realizarea trotuarului pentru circulația pietonilor către zona industrială. Semaforizarea inteligentă va fi o soluție temporară și va funcționa pe parcursul implementării soluției tehnice definitive, respectiv realizarea în intersecție a unui sens giratoriu de formă ovoidă. Costurile totale estimate pentru sensul giratoriu sunt de circa 400.000 Euro inclusiv TVA, fiind suportate de către C.N.A.D.N.R, proprietarul drumului, lucrarea urmând să se desfășoare pe parcursul unui an de zile. În discuții a fost pusă și o variantă de sens giratoriu rotund dar acesta presupunea o suprafață mai mare și implicit exproprieri care ar fi prelungit foarte mult durata de realizare și în consecință această soluție a fost exclusă, alegându-se forma ovoidă a sensului giratoriu”, a declarat primarul Francisc Boldea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.