Modernizarea Galeriei „Pro Arte”! Lucrări în valoare de 1,4 milioane de lei

Concomitent cu lucrările de reabilitare a primului tronson al străzii Alexandru Mocioni, autoritățile din Lugoj au demarat și lucrările de modernizare a Galeriei „Pro Arte”, un edificiu important pentru cultura lugojeană.

Clădirea care adăpostește Galeria „Pro Arte” are forma literei L și este situată lângă Ceasul Electric, alt simbol al orașului. Lucrările de modernizare se desfășoară pe o suprafață de 349,74 mp. Se modifică dimensiunile de goluri de trecere și se renunță la o ușă interioară și la pereții subțiri, astfel încât se mărește spațiul interior. Vor fi refăcute finisajele interioare, iar galeria va avea o formă boltită. Încălzirea va fi în pardoseală, iar tavanele vor fi aparente. La exterior se vor înlocui toate ferestrele și ușile cu elemente de tâmplărie din lemn triplustratificat și se va crea o nouă ușă de acces în spațiul galeriei.

„Îmi exprim speranța că la finalizarea lucrărilor de modernizare,  Galeria Pro Arte va deveni un reper printre așezămintele de cultură din Banat. Bogata moștenire culturală a Lugojului, renumele de Capitală culturală a Banatului impun acest lucru, iar municipiul nostru are o mulțime de artiști plastici care au dovedit prin creațiile lor că merită o asemenea galerie. Pe de altă parte, în ultimii ani s-a văzut din plin cât de oportune au fost eforturile noastre de a aduce la zestrea orașului și a moderniza Casa Bredicenilor, loc istoric pentru Lugoj și pentru actul cultural, care a putut să se producă nestingherit în acest spațiu încă de la introducerea lui  în circuitul cultural în anul 2016 și până în prezent, când am reușit să demarăm lucrările la Pro Arte. Conform proiectului, vom realiza o galerie de artă modernă cu un spațiu independent pentru comercializarea obiectelor.  Investiția în modernizarea galeriei este în valoare de 1,4 miloane lei fără TVA. Durata lucrărilor propusă de proiectant este de 12 luni, dar angajamentul constructorului este de a finaliza lucrările în martie 2021” a declarat primarul Francisc Boldea, subliniind faptul că modernizarea acestui obiectiv se înscrie în eforturile municipalității pentru păstrarea și îmbogățirea patrimoniului orașului și a asigura spații adecvate pentru cultura lugojeană, alături de modernizarea Muzeului de Istorie și Etnografie, reabilitarea la interior a Teatrului Municipal „Traian Grozavescu”, modernizarea cinematografului Victoria, actualmente „Bela Lugosi”, cumpărarea, modernizarea și includerea în circuitul cultural a Casei Bredicenilor, reabilitarea Școlii de Artă „Remus Tașcău” și reabilitarea Bibliotecii Municipale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.