Cum să faci sport acasă pe timpul verii – câteva sfaturi de care poate nu ai ținut cont până acum!

Fie că te-ai obișnuit să faci acest lucru încă din perioada stării de urgență, fie că deja era o rutină adoptată, sportul acasă reprezintă o plăcere pentru multe persoane, chiar dacă este practicat doar din când în când sau de fiecare dată. Este adevărat că o alergare în parc, în aer liber, mai ales dacă nu este aglomerat, este foarte benefică, însă, dacă încă nu vrei să riști să mergi la sală sau ești o fire sfioasă, atunci ar trebui să respecți câteva sfaturi utile, pentru a realiza acest lucru eficient și confortabil.

Sfaturi pentru a face sport acasă corect – NU ignora aceste informații!

 

  • NU renunța sub nicio formă la echipamentul special, chiar dacă stai în casă

 

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli făcute de cei ce practică sportul acasă. Pijamalele și papucii sunt, într-adevăr, piese comode, însă nu te ajută prea mult în timpul antrenamentului. Cele concepute pentru acest tip de activitate îți va oferi o mobilitate mare, fără a te încurca cu diferite șnururi, cusături dure și altele. În plus, materialele hainelor sport absorb transpirația și lasă pielea să respire. Același lucru este valabil și pentru încălțăminte, care trebuie să fie tot cea potrivită pentru efectuarea tuturor exercițiilor.

 

  • Cum te răcorești atunci când te antrenezi

 

Este de la sine înțeles că vara, fiind deja cald, activitatea fizică va fi un alt factor ce va face temperaturile să crească sau măcar te va face să simți asta. Pentru a putea să îți creezi un confort termic, folosește aparatul de aer condiționat înainte cu 2 ore de antrenament. Poți alege de aici modelul preferat. Nu uita că nu trebuie să faci frig în încăpere, ci doar vei răcori puțin aerul. De asemenea, ai grijă să nu îl pornești în timpul sau imediat după efectuarea exercițiilor. O altă soluție este un pahar de apă răcoritor, însă servit după antrenament, cel mai bine, și nu imediat cum este scoasă de la frigider sau cu multă gheață adăugată, pentru că poți să te alegi cu o gripă.

  • NU te uita la un serial cât faci sport, ci ascultă muzică

Poate crezi că o soluție pentru a face timpul să treacă fără să îl simți cât timp faci sport este să pornești televizorul și să te uiți la serialul sau emisiunea preferată. Îți imaginezi că așa vei face mai multă activitate fizică? Ei bine, acesta poate fi planul, însă asta va fi doar o distragere. Mai devreme sau mai târziu, însă, te vei concentra mai mult decât vrei pe imagini și șirul poveștii decât pe antrenamentul în sine. Poți, în schimb, să asculți muzică. De fapt, acest lucru este chiar indicat, mai ales că poți face unele mișcări pe ritmul melodiilor.  

Chiar dacă este vară, mișcarea este foarte importantă și, deși temperaturile nu fac acest lucru ușor, nu trebuie să te dai bătut, ci să încerci să îți creezi confortul necesar în propria locuință pentru a face sport acasă.

Lugoj Expres Cum să faci sport acasă pe timpul verii - câteva sfaturi de care poate nu ai ținut cont până acum! vară sport soluție sfaturi muzica modelul preferat mișcare haine sport echipament Cum să faci sport acasă pe timpul verii confort termic aparat aer condiționat activitatea fizică

(Sursă foto: shutterstock.com)

Un comentariu la „Cum să faci sport acasă pe timpul verii – câteva sfaturi de care poate nu ai ținut cont până acum!

  • 23 octombrie 2020 la 13:56
    Permalink

    Ca eforturile tale sa dea rezultat atunci cand faci sport, trebuie sa ai niste metrici pe care sa le masori in timp si sa te asiguri ca dupa fiecare antrenament ai progresat macar 0.1% mai mult decat antrenamentul precedent. Cu ochiul liber, nu ai cum sa-ti dai seama prea bine de acest lucru, de aceea este indicat ca sa porti o bratara fitness sau un smartwatch care sa-ti indice numarul de calorii arse, numarul de pasi facuti s.a.m.d.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.