Zona pietonală din centrul Lugojului: lucrările finalizate abia la toamnă

Lucrările de amenajare a zonei pietonale de pe strada Alexandru Mocioni, din centrul Lugojului, cuprinsă între străzile Nicolae Bălcescu și Bucegi, demarate de fosta aministrație înainte de alegerile locale, au fost sistate de noua conducere a orașului.

Primarul Claudiu Buciu a anunțat că proiectul a fost modificat și că lucrările de racordare vor începe în luna aprilie, urmând că amenajarea centrului să fie finalizată până la începutul toamnei.

„Am oprit lucrările pentru că nu erau prevăzute branșamente la noile rețele, iar țeava de gaz era la 20 de centimetri sub pământ. Nici nu se putea pune beton, nu se putea tasa, nu se putea pune granit peste. Dar nu au luat în calcul toate aceste lucruri”, a anunțat primarul Claudiu Buciu.

Noul edil-șef al Lugojului a mai precizat că a solicitat modificarea proiectului și, după obținerea tuturor autorizațiilor necesare, lucrările vor fi reluate.

„Noi suntem în curs de autorizare. Lucrarea nu durează mult, dar durează autorizările pentru că e zonă protejată. Eu zic că vom începe lucrările de racordare în luna aprilie și durează o lună. Din luna mai, dânșii mai au de lucru trei-patru luni, nu mai mult! Am solicitat scoaterea din proiect a acelui beton amprentat și înlocuirea lui cu plăci de granit. Am renunțat la o fântână de ceață, care era foarte pretențioasă, înconjura ceasul electric și pulveriza o apă foarte fină. La ce calitate are apa la noi, ne trezeam că după o săptămână nu mai merge. Vrem o abordare simplă, durabilă și nu putem cheltui banii pe astfel de lucruri”, a menționat primarul Claudiu Buciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.