Ziua Tanchiștilor, marcată la Lugoj

Ziua Tanchiștilor a fost sărbătorită și la Lugoj, sâmbătă, 4 august, de către tanchiştii  din  Asociaţia Militarilor în Rezervă şi Retragere „Lt.erou P. Laţcu”.

„Tanchiștii din asociație şi-au aniversat arma, la 99 de ani. Această armă este cea mai grea, reprezentând forţa de izbire a trupelor de uscat. Tanchiştii sunt primii care intră în contact nemijlocit cu inamicul, însoţiţi de infanterişti, având sprijin de foc din partea artileriei şi aviaţiei. Un militar tanchist este rezistent la călduri mari, la frig, la fum şi gaze de pulbere, este pregătit şi ca artilerist, radist, genist, mecanic, cercetaş, diversionist, instructor şi infanterist”, a anunțat Constantin Nedela, preşedinte Asociaţiei Militarilor în Rezervă şi Retragere „Lt.erou P. Laţcu” din Lugoj.

În cadrul evenimentului, s-a păstrat și un moment de reculegere în memoria celor 38 de ofiţeri, maiştrii şi subofiţeri tanchişti lugojeni, care au trecut în lumea celor drepţi.

Lugoj Expres Ziua Tanchiștilor, marcată la Lugoj ziua tanchiștilor tanchiști Asociaţia Militarilor în Rezervă şi Retragere “Lt.erou Petre Laţcu” din Lugoj aniversare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.