Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului, la HasdEU

Elevii și profesorii de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj au organizat mai multe activități pentru a marca Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului (9 octombrie).

Astfel, în cadrul proiectului  „Holocaustul prin ochii copiilor”, elevii ce fac parte din Cercul de „Istoria evreilor. Holocaustul”, dar și alți elevi ai liceului, s-au implicat într-un concurs de desene cu teme ce reflectă Holocaustul. Cele mai bune creații au fost premiate. Cu aceste creații s-a realizat și o expoziție.

Tot în cadrul acestui proiect, „Holocaustul prin ochii copiilor”, ajuns la ediția a VI-a, în 9 octombrie 2018, la Sinagoga din Lugoj, alături de președintele Comunității evreiești din Lugoj, Ivan Bloch, elevii din Cercul de „Istoria evreilor. Holocaustul” au prezentat materialul pedagogic rezultat în urma activității lor în cadrul cercului, în anul școlar 2017/2018: „Încălcarea drepturilor omului în perioada Holocaustului în Jurnalul lui Mihail Sebastian. O istrorie grafică / Human Rights Violation During the Holocaust in Mihail Sebastian’s Journal. A Graphic History”.

Întregul proiect a fost coordonat de profesorul Horațiu Suciu și de elevii Amalia Bodac, Andrei Toader și Bogdan Suciu. Pentru realizarea acestui proiect și tipărirea materialului pedagogic, Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj a obținut finanțare prin programul Agenda Culturală de către Consiliului Județean Timiș și de la Institutul Olga Lengyel din S.U.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.