Ziua Națională a României, sărbătorită la Școala Gimnazială „Eftimie Murgu” Lugoj

Școala Gimnazială „Eftimie Murgu” din Lugoj a îmbrăcat miercuri, 29 noiembrie, straie de sărbătoare pentru a marca, în avans, Ziua Națională a României.

Activitățile specifice acestui eveniment au debutat cu intonarea Imnului Național al României, după care, cei peste 600 de elevi și cadre didactice s-au unit în cadrul unui flash-mob, sub forma unui tricolor. La final, elevii – îmbrăcați în costume populare – s-au prins într-o Horă Mare.

Programul artistic a continuat, în holul școlii, cu un minirecital de cântece și versuri patriotice susținut de grupul vocal, urmat de o suită de dansuri populare.

Tot în holul școlii au fost expuse obiecte și costume tradiționale românești și a fost proiectată o scurtă prezentare care a marcat evoluția evenimentelor de la 1 decembrie 1918.

În paralel cu activitățile care au readus în atenție tradițiile și istoria românilor, elevii ciclului primar au confecționat stegulețe și insigne, iar prin intermediul tehnologiei moderne, folosind coduri QR, au descoperit valorile naționale și au personalizat spațiul dintre clase cu stele pe care au fost imprimate numele unor personalități din România.

Cu sprijinul părinților și al bunicilor, elevii școlii au prezentat și degustat produse tradiționale românești, cu toții fiind serviți la final cu o porție de mâncare făcută la ceaun. Evenimentul a avut loc cu sprijinul generos al sponsorilor și al părinților.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.