Ziua Mondială a Bolnavilor, marcată în Catedrala Greco-Catolică din Lugoj

Episcopia Greco-Catolică de Lugoj va marca sâmbătă, 11 februarie, cea de-a XXV-a Zi Mondială a Bolnavului şi a personalului medical.

Manifestarea a fost instituită la iniţiativa Papei Ioan Paul al II-lea, în anul 1992, pentru a aniversa prima apariţie a Sfintei Fecioare Maria la Lourdes, în 1858.

Această zi internaţională va fi marcată în Catedrala Greco-Catolică „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj, începând cu ora 8, când va fi oficiată Sfânta Liturghie. Serviciul religios va continua, de la ora 16,45, cu rugăciunea Sfântului Rozar şi Sfânta Liturghie, în cadrul căreia va fi citit şi mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului.

Serviciul religios se va încheia cu o procesiune în jurul catedralei cu statuia Sfintei Fecioare Maria și cu binecuvântarea şi stropirea bolnavilor cu apă de Lourdes.

În această zi, Biserica Greco-Catolică va celebra toate rugăciunile pentru cei ce suferă şi pentru cei care sunt bolnavi.

Lugoj Expres Ziua Mondială a Bolnavilor, marcată în Catedrala Greco-Catolică din Lugoj Ziua Mondială a Bolnavului serviciu religios procesiune Papa Francisc Lourdes Episcopia Greco-Catolică de Lugoj Catedrala Greco-Catolică din Lugoj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.