Ziua Independenţei, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei, marcate la Lugoj

Primăria Lugoj în colaborare cu Garnizoana Lugoj vor organiza miercuri, 9 mai 2018, o manifestare dedicata acestei zile cu o triplă semnificaţie: Ziua Independenţei de Stat a României, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei.

Astfel, cu începere de la ora 10, la Monumentul „Alfa şi Omega”, închinat eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, se va desfășura un ceremonial militar și un serviciu religios pentru pomenirea celor căzuţi pentru patrie.

Preşedintele filialei lugojene a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, col. (r) Costel Mereuţă, va susţine o alocuțiune referitoare la semnificația acestei zile, după care vor fi depuse coroane de flori. La final va avea loc defilarea gărzii de onoare a Batalionului 183 Artilerie „General Ion Dragalina”.

Vor participa oficialităţi locale, reprezentanţii partidelor politice, consilieri locali, reprezentanţi ai instituţiilor din oraş și cadre militare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.