Ziua Forțelor Terestre. „Program – militar pentru 1 zi”, la Batalionul 691 Artilerie Antitanc „General Ion Dragalina”

În data de 23 aprilie, odată cu pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Batalionul 691 Artilerie Antitanc ,,General Ion Dragalina” a sărbătorit și Ziua Forțelor Terestre.

Activitatea a cuprins: întâmpinarea comandantului batalionului, intonarea imnului de stat al României, ceremonia religioasă oficiată de P.On. Ionuț Furdean, protopopul Lugojului împreună cu preotul militar Emanuel Gafița, avansarea în grad înainte de termen a domnului plutonier Craia Sorin la gradul de plutonier major, înmânarea unor diplome de merit personalului care s-a remarcat prin îndeplinirea ireproșabilă a sarcinilor și defilarea batalionului.

Tot în această zi artileriștii lugojeni au organizat și Ziua Porților Deschise, ,,Program – militar pentru 1 zi”  în cazarma unității. La această activitate au participat aproximativ 500 de elevi de la instituțiile de învățământ din municipiul Lugoj, dar și din comunele învecinate.

Elevii au putut vizualiza la standurile pregătite echipamentele și armamentul din dotarea batalionului, totodată fiindu-le prezentate tradiția și momentele importante din istoria unității.

De asemenea participanții au primit câteva lecții despre calitățile care definesc militarii: disciplină, onoare, responsabilitate, spirit de sacrificiu și devotament.

 

TEXT:  Preot Militar  Emanuel  GAFIȚA

FOTO: Gabriel  BREZEANU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.