Ziua fără mașini. Circulația rutieră va fi restricționată, timp de o oră, în centrul Lugojului

Circulația rutieră va fi restricționată vineri, 22 septembrie, între orele 11 și 12, în Piața Victoriei din Lugoj, în zonă fiind permis doar accesul mijloacelor de transport nepoluante. Prin această acțiune, inclusă în Săptămâna Mobilității Europene, municipalitatea lugojeană va marca „Ziua fără mașini”.

„Săptămâna Mobilităţii Europene, care se desfășoară între 16 și 22 septembrie, reprezintă  oportunitatea noastră de a promova măsuri durabile de transport şi de a invita lugojenii să încerce alternative la utilizarea propiilor autovehicule. Astfel că, lugojenii sunt încurajați să ia în considerare mijloacele de transport în comun, dar și bicicletele sau rolele, în ideea de a avea parte de călătorii rapide și plăcute. Dorim ca un număr cât mai mare de lugojeni să dea curs acestei inițiative și astfel, prin această modalitate  să contribuim la protejarea mediului  înconjurător”, au transmis reprezentanții Primăriei Lugoj.

Săptămâna Mobilităţii Europene este o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată de Secretariatul european de coordonare cu sprijinul direcţiilor generale pentru Mediu şi Transport al Comisiei Europene. Tema de anul acesta a Săptămânii Mobilității este „Clean, shared and intelligent mobility” („Mobilitate nepoluantă, partajată și inteligentă”), care urmărește promovarea soluțiilor de mobilitate care să evidențieze beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante, precum și reducerea costurilor prin utilizarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.