Ziua Europeană a Limbilor la HasdEU

În 26 septembrie a fost celebrată Ziua Europeană a Limbilor, prilej pentru profesorii și elevii Colegiului Național „Iulia Hasdeu” Lugoj să implementeze proiectul Ziua Europeană a Limbilor Străine.

În cadrul proiectului, coordonat de profesorii de limbi moderne ai școlii – Monica Suciu, Dumitrița Gheju, Anda Ursulescu și Ioan Sîrbu, au fost implicați peste 120 de elevi, care au participat la două concursuri.

La primul concurs, elevii participanți au realizat o serie de afișe de prezentare a Zilei Europene a Limbilor, în contextul diversității europene, iar la cel de-al doilea concurs, desfășurat online, au răspuns la o serie de întrebări referitoare la diversitatea lingvistică europeană. În cadrul concursului „Multilingvismul – o valoare a viitorului” s-a concurat în echipe formate din câte patru elevi, fiecare reprezentând una din limbile implicate în concurs: engleză, franceză, germană și italiană.

Cei mai buni elevi au fost premiați cu diplome, tricouri și căni cu sigla proiectului.

Proiectul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul Agenda Culturală, precum și de ONG-ul Animus Libri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.