Ziua europeană a limbilor străine, marcată la Colegiul Național ”Iulia Hasdeu” Lugoj

Pentru celebrarea multilingvismului Uniunii Europene, în fiecare an se celebrează, la 26 septembrie, Ziua europeană a limbilor străine.

La începutul lunii septembrie 2016, 120 de elevii de la Colegiul Național ”Iulia Hasdeu” Lugoj au fost implicați în celebrarea acestui eveniment. În prima fază elevii au avut de realizat o serie de proiecte educaționale, sub formă de afișe/colaje/picturi/desene, în care au avut de prezentat cele mai importante caracteristici ale statelor din Europa. În urma realizării acestor afișe s-a realizat o expoziție cu proiectele elevilor (26 septembrie 2016). Cele mai bune afișe au fost premiate.

În 26 septembrie 2016, 24 de elevii de la Colegiul Național ”Iulia Hasdeu” Lugoj, au fost implicați de profesorii de limbi ai școlii în concursul ”Multilingvismul – o valoarea a viitorului”, concurs în cadrul căruia elevii, organizați în grupuri, au fost puși în situația de a-și demonstra competențele de comunicare într-un număr cât mai mare de limbi, dar și cunoștințele despre diferite culturi europene. Concursul s-a desfășurat pe baza unui set de regului stabilit de profesorii coordonatori. Elevii participanți au fost premiați cu diplome, tricouri și căni personalizate cu numele colegiului și sigla evenimentului.

Proiectul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul Agenda Culturală. Profesorii coordonatori ai proiectului au fost:  Dumitrița Gheju, Monica Suciu și Ioan Sîrbu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.