Ziua Armatei Române a fost sărbătorită și la Lugoj

În fiecare an, la 25 octombrie, în întreaga ţară se sărbătoreşte Ziua Armatei Române, ce marchează eliberarea ultimei porţiuni de pământ românesc, în toamna anului 1944, către sfârşitul celei de a doua conflagraţii mondiale.

La Lugoj, această zi a fost marcată printr-un ceremonial militar şi religios care s-a desfăşurat la Monumentul „Alfa şi Omega”, al eroilor din cel de-al doilea război mondial, din centrul municipiului.

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai administrației publice locale și ai Garnizoanei Lugoj, veterani de război şi cadre militare în rezervă, reprezentanți ai instituţiilor publice din oraş, ai  asociaţiilor nonguvernamentale şi partidelor politice, precum și atașatul cultural al Ambasadei SUA în România, Scott A. Reese.

După intonarea Imnului de Stat al României a fost oficiat un serviciu religios, care a fost urmat de alocuţiunile oficialităţilor, depunerea de coroane de flori şi defilarea cadrelor militare din Garnizoana Lugoj.

Ceremonialul a fost precedat de un simpozion, care a avut loc la Cercul Militar, dar și de un campionat de minifotbal în sală, desfășurat între instituțiile sistemului public de apărare din municipiul Lugoj, precum și de două competiții de tir: ,,Cupa presei” şi ,,Cupa rezervistului”, care au avut loc în  poligonul de tragere de la Ştiuca. Dintre rezerviști, cei mai buni trăgători au fost, în ordine, Valerică Rotaru, Dumitru Chirilă și Gabriel Drumen, iar dintre jurnaliști, Casian Mărgineanțu, Leontin Târziu și Dumitru Toma (toți trei de la Redeșteptarea).

Manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Armatei Române au fost organizate de Batalionul 183 Artilerie Mixtă ,,General Ion Dragalina”, împreună cu Primăria Municipiului Lugoj.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.