Zilele orașului Făget, cu Anda Adam și Nicoleta Voica

Făgetul este în sărbătoare! În perioada 13-15 august, în Orașul castanilor se desfășoară mai multe manifestări sub genericul „Zilele orașului Făget”.

În această dimineață, în satul Bunea Mică, aparținător orașului Făget, în care a locuit o importantă comunitate maghiară, dar care, în prezent, este depopulat, a avut loc o întâlnire a membrilor Asociației de prietenie româno-maghiare Bunea-Szekszard, ocazie cu care a fost oficiată o slujbă de comemorare a foștilor locuitori și au fost depuse coroane de flori la monument și la cimitirul din sat.

De la ora 21, în Parcul Central din Făget va avea loc o „Seară pentru tineret”, unde vor cânta Anda Adam și Alessia.

Marți, 15 august, de Praznicul Adormirii Maicii Domnului, va avea loc Ruga Făgețeană. Manifestarea va începe la ora 18, cu Vecernia de hram, oficiată la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, după care, făgețenii și invitații lor la tradiționala Rugă vor petrece în Parcul Central, unde, după deschiderea oficială a Rugii, va avea loc un spectacol folcloric susținut de Nicoleta Voica, Ionela Bădălan, Ioan Alexandrescu, Costel Bambu, Alessandra Lazăr, Formația Cristi Ianosiga și Ansamblul folcloric „Făgețeana” al Casei de Cultură Făget.

Manifestările sunt organizate de Primăria și Consiliul Local Făget, în colaborare cu Consiliul Județean Timiș și Casa de Cultură Făget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.