Zilele Francofoniei, sărbătorite la Liceul „Iulia Hasdeu”

În săptamâna 20-24 martie 2023, elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj, care studiază limba franceză, au sărbătorit Zilele Francofoniei.

În cadrul școlii, în această perioadă, s-au desfășurat mai proiectele „Francophones au travail. Le mur des mots” (20-24 martie 2023), care s-a implicat clasele a XI-a D și a XII-a D bilingv franceză, și „Rencontres francophones”, în care s-a implicat clasele a X-a C bilingv franceză și clasa a IX-a B.

În 23 martie 2023, la Biblioteca Municipală Lugoj, elevele Carmina  Crăciun (din clasa a IX-a B) și Ionela Goia (din clasa a X-a C) și-au citit propriile creații în limba franceză.

Săptămâna s-a încheiat cu concursul „Questions pour un(e) Francophone”, care a valorizat cunoștințele de cultură și civilizație franceză și francofonă ale elevilor din clasele a X-a C, a XI-a D și a XI-a A.

Evenimentele care celebrează Zilele francofoniei se vor încheia săptămâna viitoare, când va avea loc proiectul „Amitié sans frontières” , proiect desfășurat în parteneriat cu Rupprecht Gymnasium din Munchen, Germania, școală parteneră în Proiectul transnațional Erasmus+ „Uni.e.s dans la diversité”.

Activitățile au fost coordonate de prof. Adriana Branga și prof. Monica Suciu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.