Zilele Dumbrăvene! O nouă ediție a Festivalului gastronomic „Lingura de aur”

Asociația Microregională „Țara Făgetului”, organizează, în zilele de 21 și 22 septembrie, prin Programul Național de dezvoltare Rurală 2014-2020, o nouă ediție a „Zilelor Dumbrăvene”.

În cadrul evenimentului se va desfășura și cea de-a XIII-a ediție a Festivalului gastronomic „Lingura de aur”.

La evenimentul care va avea loc în parcul Bisericii Reformate, din centrul localității Dumbrava, vor participa bucătari din Țara Făgetului și din Ungaria, din localitățile înfrățite cu comuna bănățeană – Mako, Deszk, Nagydorog şi Veszto, care vor pregăti mâncare la ceaun.

Câștigătorii concursului gastronomic vor fi premiați cu „Lingura de Aur”. Bunătățile pregătite de bucătari vor fi stropite din belșug cu băuturi asortate, iar muzica va întreține atmosfera de sărbătoare.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, la ora 12, când vor fi aprinse și ceaunele la concurs gastronomic. Va fi prezentată activitatea GAL Asociația Microregională „Țara Făgetului”, vor avea loc activități artistice (pictură pe ceramică), iar de la ora 16, un spectacol susținut de ansamblurile de dansuri „Florile Banatului”, din Răchita, și „Curcubeul”, din Dumbrava.

Manifestările vor continua , la ora 17, cu degustarea gulașului, iar de la ora 20, cu Ruga satului Dumbrava (solistă – Georgiana Lăzărescu-Iancu).

Duminică, 22 septembrie, vor fi oficiate slujbe religioase la Biserica Ortodoxă (ora 9) și Biserica Reformată (ora 11), din Dumbrava, vor avea loc diverse concursuri pentru copii (Cel mai frumos lămpaș de dovleac; Cea mai „urâtă” sperietoare de ciori; Miss și Mister Țara Făgetului), un spectacol de muzică populară (invitat special – Nicoleta Voica) și un concert susținut de Coty și formația Cu Asar, din Buziaș.

 

Lugoj Expres Zilele Dumbrăvene! O nouă ediție a Festivalului gastronomic "Lingura de aur" zilele dumbrăvene Țara Făgetului spectacol Ruga satului Dumbrava muzica Lingura de aur gulaș Dumbrava concursuri concurs gastronomic ceaun asociația microregională

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.