Youth summer fest, ajunge și la Centrul de tineret Lugoj

Luna august promite numeroase activități și evenimente pentru tinerii timișoreni. Marcând Anul European al Tineretului și, în special, luna în care se sărbătorește Ziua Internațională a Tineretului, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) organizează Youth summer fest – un proiect de voluntariat care aduce laolaltă 200 de tineri din țară și din afară, pentru a facilita activități și evenimente pentru publicul timișorean și lugojean.

Festivalul a fost deschis luni, în 1 august, cu un concert Phaser în grădina de vară a Casei tineretului, iar în 3 august, la aniversarea Municipiului Timișoara, FITT va organiza o acțiune de tipul freeze flashmob cu scopul de a crește gradul de conștientizare asupra importanței implicării tinerilor în comunitate. Participanții se vor opri în fața celor mai importante instituții din oraș și în spații publice pentru a le aminti autorităților locale și timișorenilor că tinerii sunt o componentă importantă a comunității și că este necesar ca aceștia să se afle mereu pe agenda publică.

Sâmbătă, 6 august, echipele de voluntari au pregătit activități atât în Timișoara, cât și în Lugoj. În Parcul Central Anton von Scudier, tinerii sunt așteptați de la ora 16:30 să se bucure de ateliere interactive pregătite de voluntari și de o bătaie cu apă, iar la Centrul de tineret Lugoj (Str. Bucegi 21) va avea loc, începând cu ora 17:30, o după-amiază interculturală, în care cei prezenți îi vor întâlni și li se va împărtăși din specificul țărilor de proveniență ale voluntarilor.

În seara zilei de 6 august, începând cu ora 20:00, ușile grădinii de vară În spatele casei (tineretului), str. Arieș 19, se vor deschide pentru un concert Pyroblast.

În 12 august, de Ziua internațională a tineretului, tema din acest an a evenimentului, Solidaritate intergenerațională, se va reflecta în conferința organizată de FITT la Casa tineretului, începând cu ora 16:00. După încheierea conferinței, voluntarii și organizatorii așteaptă publicul timișorean în Parcul Rozelor, unde aceștia vor pregăti ateliere artistice, activități sportive, sesiuni de informare cu privire la oportunități internaționale dedicate tinerilor, consultări cu tinerii timișoreni și un concert.

Acestea sunt câteva dintre evenimente, însă, pe parcursul întregii luni, voluntarii din cadrul Youth summer fest pregătesc activități săptămânale culturale, educaționale, sportive, artistice și de petrecere a timpului liber. Calendarul evenimentelor va fi actualizat constant pe www.fitt.ro/youth-summer-fest-august-timisoara/ .

Toate evenimentele organizate în cadrul festivalului vor fi cu acces gratuit.

Youth Summer Fest face parte din proiectul Youth Centres UP 2, cu finanțare de la Corpul European de Solidaritate și Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, și este implementat cu sprijinul Universității de Vest din Timișoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.