Website Builder sau WordPress? Ce ar trebui să utilizați pentru a vă crea website-ul?
Aveți nevoie de un site web dar nu doriți să învățați cum să programați și ați prefera să nu plătiți pe altcineva sau să petreceți foarte mult timp pentru a-l crea. În trecut, dorințele dvs. ar fi putut părea nerealiste însă în prezent puteți să vă creați un site web relativ rapid, ușor și accesibil. Aveți nevoie de un website builder (constructor de site-uri web) sau de un CMS (sistem de gestionare a conținutului) cum este WordPress. Însă ce ar trebui să alegeți? Care este cel mai potrivit pentru dvs.?
Pentru a vă ajuta să luați o decizie informată, vom discuta fiecare opțiune în parte, vom enumera avantajele și dezavantajele fiecăreia și vom vedea pentru cine sunt indicate. În final, veți avea suficiente informații pentru a decide dacă ar trebui să utilizați un website builder sau WordPress pentru a va crea site-ul web.
Website Builder sau WordPress?
1. Ce este un Website Builder?
Un Website Builder (constructor de site-uri web) este un instrument software conceput pentru a ajută oamenii să creeze site-uri web fără a fi nevoie să programeze. Cu un Website Builder veți avea un design web de baza de la care să începeți:
- fie sub formă de șabloane de site-uri web din care puteți alege,
- fie prin automatizarea procesului de construire a unui design de baza pe baza informațiilor pe care le furnizați (generator de site-uri)
Un Website Builder deține și un editor de site web intuitiv pe care îl puteți utiliza pentru a va personaliza website-ul.
Avantaje Website Builder
- Este ușor de utilizat. Este o soluție care nu necesită un efort mare de învățare. Puteți înțelege cum să îl utilizați din prima zi. Dacă „simplu” este prioritatea dvs. principala, asigurați-vă că alegeți un website builder conceput pentru începători. Informați-vă despre cum funcționează acesta și dacă este suficient de intuitiv pentru dvs.
- Este rapid. Un bun website builder va reduce considerabil timpul necesar pentru a crea un website. Dacă cerințele site-ului dvs. sunt suficient de simple, puteți chiar să va finalizați site-ul în câteva ore.
- Este o opțiune de site web accesibilă că preț. Alegerea opțiunilor ușoare și simple înseamnă de multe ori să plătiți mai mult în schimbul unui plus de confort dar nu în această situație. Majoritatea website builderelor costă între 5 – 20 euro / luna.
- Aspect profesional al website-ului. Poate fi ceva ușor și ieftin dar totuși să arate suficient de profesional pentru un site web de afaceri? În acest caz, da! Un website builder încorporează cele mai bune practici cunoscute pentru site-uri web în design-urile pe care le oferă ceea ce înseamnă că beneficiați de expertiză unui designer profesionist fără a fi nevoie să angajați unul.
Dezvantaje Website Builder
- Personalizarea este limitată. Ușurința de utilizare a website builderelor este dată de faptul că există anumite limitări. Pentru multe site-uri web, aceste limitări nu vor fi o problema dar dacă aveți o viziune cu adevărat specifică despre cum doriți să arate sau ce să facă site-ul dvs., este posibil să fiți frustrat de ceea ce nu puteți face cu un constructor de site-uri web.
- Rămâneți blocat cu website builder-ul ales inițial. Site-ul web pe care îl construiți cu un creator de site-uri web va fi legat de acel Builder. Dacă decideți peste un an sau cinci să schimbați website builderul va trebui să va reconstruiti website-ul.
- Website-ul dvs. ar putea arată similar cu altele. Dacă utilizați aceleași template-uri sau structura de baza că și alte afaceri mici care folosesc același bulder atunci este posibil că web site-ul dvs. să arate similar cu al lor. Dacă există alte site-uri care oferă produse sau servicii similare cu ale dvs., ar putea fi confuz pentru vizitatori și ar putea afecta branding-ul dvs.
Cine ar trebui să utilizeze un website builder?
Constructorii de site-uri web sunt o alegere bună pentru afaceri mici sau pentru utilizatorii care construiesc site-uri web personale. Sunt o alegere bună pentru toți userii cu nevoi simple care doresc să își creeze site-ul rapid, cu un buget limitat/mic.
2. Ce este WordPress?
WordPress este un sistem popular de gestionare a conținutului (CMS) care susține o majoritate notabilă a site-urilor web de pe Internet. Este un instrument open source pe care îl puteți folosi pentru a crea și gestiona site-uri web, fără a fi nevoie să lucrați cu codul sursă. O mulțime de funcționalități ale site-ului din WordPress provin din utilizarea pluginurilor și puteți edita pagini și postări individuale folosind editorul Gutenberg.
Avantaje WordPress
- Este gratuit. Puteți descarcă și utiliza WordPress în mod gratuit. Totuși, puteți ajunge să cheltuiți extra pe găzduire web specializată pentru WordPress de la un provider precum HostX, nume de domeniu web, teme și pluginuri premium, pentru că site-ul dvs. să arate așa cum doriți. Cu toate acestea WordPress este complet gratuit.
- Este puternic. Cu ajutorul pluginurilor, WordPress vă oferă puterea de a face aproape orice doriți cu website-ul dvs. Îl puteți chiar transforma într-un magazin de comerț electronic cu ajutorul pluginului WooCommerce. Aveți mult mai puține limitări decât cu un constructor de site-uri web.
- O mulțime de teme și pluginuri din care să alegeți. Având în vedere popularitatea WordPress există mulți dezvoltatori care au creat plugin-uri și teme pentru a fi utilizate cu acesta. Prin urmare aveți o biblioteca uriașă de opțiuni cu care să lucrați.
- O mulțime de resurse pe care să va bazați. Această popularitate este și motivul pentru care este ușor să gășiți o mulțime de informații despre utilizarea WordPress. Există numeroase forumuri și bloguri cu informații despre WordPress împreună cu tutoriale și cursuri, majoritatea fiind gratuite.
Dezavantaje WordPress
- Este mai greu de învățat. Un website builder este astfel proiectat încât să puteți începe să lucrați cu el imediat. WordPress este puțîn mai complicat, având o curbă de învățare. Cu cât specificațiile pentru site-ul dvs. web sunt mai complexe, cu atât va fi nevoie de mai multă muncă pentru că acest lucru să se întâmple.
- Suplimentele se pot adăuga oricând. Este posibil să creați un site web complet gratuit cu WordPress însă mulți utilizatori vor ajunge să cheltuiască bani pe o tema premium și pe pluginuri pentru a obține rezultatele dorite sau vor angaja un developer. În final, ați putea ajunge să vă coste mai mult decât un website builder.
- Actualizările pot fi un rău necesar. WordPress lansează în mod regulat actualizări pentru a menține CMS-ul mai sigur și pentru a implementa îmbunătățiri. Dar aceste actualizări pot cauza uneori probleme de compatibilitate cu pluginurile și necesită o curbă de învățare complet nouă pentru utilizatori. Acest lucru poate aduce mai multă muncă și probleme decât ați dori să faceți dacă preferați ceva simplu.
Cine ar trebui să utilizeze WordPress?
WordPress este o alegere bună pentru oricine este dispus să lucreze în plus în schimbul mai multor opțiuni. Este o soluție pentru întreprinderi mici și persoane fizice dar și branduri și site-uri media de talie mondială.
Dacă nu doriți să fiți constrânși de limitările care vin cu un constructor de site-uri web dar doriți totuși ceva ce puteți construi singur, fără a învață să codificați, WordPress este o alegere ideală.
Indiferent de opțiunea pe care o alegeți pentru websitul dvs., cu cât începeți mai repede, cu atât site-ul dvs. web va fi online și funcțional. Este suficient să alegeți între un Website Builder sau WordPress și puteți crea un site web grozav în funcție de abilitățile pe care le aveți deja.