Vot favorabil în Consiliul Local Lugoj pentru… Podul de lângă Podul de Fier

Consiliul Local Lugoj a aprobat, în ședința de joi, 30 ianuarie, proiectul de hotărâre inițiat de primarul Francisc Boldea, privind „studiul de fezabilitate, devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții <Pod rutier peste râul Timiș, Municipiul Lugoj>”.

Proiectul prevede construirea unui nou pod rutier peste râul Timiș, lângă monumentalul Pod de Fier, o construcție emblematică pentru Lugoj, care figurează și pe stema municipiului.

Pentru proiectul de hotărâre inițiat de primarul Francisc Boldea au votat doar cei 10 consilieri PSD (suficient pentru a fi aprobat), în timp ce reprezentanții PNL, PMP și ALDE au votat „împotrivă”, pronunțându-se pentru reabilitarea Podului de Fier, dar și pentru construirea unui nou pod, dar într-o altă locație, astfel încât să se respecte Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru municipiul Lugoj, realizat în anul 2016, care prevede trei variante pentru realizarea unui nou pod rutier peste râul Timiș: în zona Stadion, între strada Paul Chinezu și strada Ștefan cel Mare; în zona Cotu Mic, între cartierul Cotu Mic și strada Timișoarei; în zona centrală, pe lângă Teatrul Municipal, între strada Mihai Eminescu și strada Valeriu Braniște.

Construirea unui nou pod la doar 15 metri de monumentalul Pod de Fier a produs un val de nemulțumiri în rândul cetățenilor municipiului Lugoj, care consideră că locația aleasă este total nepotrivită, dar și că „simbolul orașului va dispărea”, iar „frumusețea orașului va fi ciuntită”.

Chiar dacă studiul de fezabilitate, devizul general și indicatorii tehnico-economici privind acest obiectiv de investiții au fost aprobate, președintele PNL Lugoj, Claudiu Alexandru Buciu, susține că acest proiect nu va fi pus niciodată în aplicare.

„Acest proiect total lipsit de respect față de istoria Lugojului nu va fi niciodată pus în aplicare. PNL Lugoj și USR/PLUS Lugoj au avut deja poziții publice prin care și-au manifestat opoziția totală față de acest proiect. Vom apela la toate mijloacele legale și la toate argumentele tehnice pentru ca această inepție să nu producă efecte. Și vom reuși, împreună cu lugojenii desconsiderați profund de această administrație. Cel mai important pas fiind acela de a înlătura PSD de la conducerea Lugojului. Suntem pregătiți!”, a anunțat Claudiu Alexandru Buciu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.