Voluntarii au făcut curățenie în Lugoj! Au adunat 560 de saci de gunoi

Peste 200 de voluntari au răspuns provocării „World Cleanup Day”, lansate de United Business Center (UBC) și  Let’s Do It România, și au făcut curățenie, sâmbătă, în diverse locații din municipiul Lugoj, în cadrul mișcării civice care are ca scop protejarea mediului înconjurător.

„A fost o acțiune de ecologizare reușită, la care au participat 225 de voluntari: 30 de elevi și cinci cadre didactice de la  Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”, 64 de elevi și șase cadre didactice de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu“, zece elevi și trei cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr. 3, 20 de persoane de la Hella, 25 de persoane de la Autoliv, 25 de persoane de la Sodexo, 20 de angajați de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, 20 de cadre militare, precum și câțiva cetățeni cu spirit civic. S-au audunat deșeurile din mai multe locații: malurile Timișului, piața de vechituri, fostul hipodrom, zona Mondial-Bocșei și ieșirea din Lugoj spre Victor Vlad Delamarina, în Cotu Mic și Parcul Ștrandului. În final, s-au adunat 560 de saci de deșeuri, dintre care 200 de saci cu plastic, 135 de saci cu hârtie și carton, 10 saci cu obiecte din metal, cinci saci cu sticlă și 210 saci cu gunoi menajer”, a anunțat Alexandru Szilagy, coordonator regional Let’s Do It România.

„World Cleanup Day” este cea mai ambițioasă mișcare civică globală, în cadrul căreia cetățenii de pe toate meridianele globului luptă împotriva deșeurilor. Pe 15 septembrie 2018, peste 13 milioane de voluntari din 155 de țări au făcut curățenie simultan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.