Voluntarii Acasă în Banat reabilitează Muzeul sătesc din Sintești

Asociația Acasă în Banat  organizează sâmbătă, 26 noiembrie, o acțiune de voluntariat în comuna Margina, la Muzeul sătesc din Sintești, care necesită lucrări de reabilitare.

Este vorba despre o clădire încărcată de istorie, fostă primărie a localității și care astăzi adăpostește o frumoasă colecție de obiecte donate de localnici, de la porturi populare, la ustensile de uz casnic și de meșteșugărit.

Muzeul este foarte vizitat de turiștii care vin la Margina și numai în ultimele săptămâni a avut peste 1.000 de vizitatori, marea majoritate copii, în excursii organizate de școli.

„Profesorul Mert Ciprian, administratorul muzeului, ne-a explicat că principala problemă o reprezintă toaleta veche și neadecvată pentru un număr mare de turiști. Însă există probleme și la acoperișul clădirii, de igrasie, tencuială căzută și multe altele. Ne-am consultat cu Primăria Comunei Margina despre ce este de făcut și ne-am decis să ne unim forțele, astfel că Primăria va asigura o mare parte din materialele necesare iar noi ne vom organiza pentru a da o mână de ajutor cu voluntarii.

Ne-am propus să montăm o fosă septică modernă, să refacem complet toaleta, să facem reparații la acoperiș și să zugrăvim complet interiorul. Vom lua măsuri pentru asanarea pereților, astfel ca la primăvară să poată fi refăcut și exteriorul”, transmit reprezentanții Asociației Acasă în Banat.

Acțiunea începe sâmbătă dimineață, la ora 8 și se asigură transportul voluntarilor din Timișoara,  iar echipa „Mic dejun la Margina” va pregăti pentru aceștia o masă tradițională.

Pentru acțiunile inițiate de Asociația Acasă în Banat se pot face donații astfel:

  • Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801,
  • Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801,
  • SWIFT/BIC: BTRLRO22,
  • Revolut: 0748918091,
  • PayPal: acasainbanat@gmail.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.