În vizorul ANI! Primarul municipiului Lugoj, suspectat de un posibil conflict de interese

Consilierul lugojean Liviu Brândușoni a anunțat că a sesizat Agenția Națională de Integritate (ANI) în legătură cu un posibil conflict de interese în care s-ar afla primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea.

Situația a fost semnalată în cadrul ședinței Consiliului local Lugoj din această săptămână, în care, la inițiativa primarului Francisc Boldea, s-a aprobat cofinanțarea cu suma de 10.000 de lei a revistei „Banatul”, în care apare „Foaia de Lugoj”.

În plenul ședinței, consilierul lugojean independent Liviu Brândușoni a atras atenția că primarul Francisc Boldea se află în situația unui posibil conflict de interese, având în vedere faptul că, începând din anul 2011, a supus spre aprobare Consiliului Local, în calitate de inițiator, proiectele de hotărâre privind cofinanțarea revistei „Banatul”, cu câte 10.000 de lei anul, fiind, totodată, și membru în Comitetul director al acestei publicații, conform casetei de redacție.

„Fiecare oraș și comună are acolo câte o pagină și toți primarii sunt trecuți acolo. Nu fac parte și nu particip la nicio acțiune de-a lor. Am fost acum câțiva ani, când nu aveam <foaia>, dar acum, de când am <foaia>, nu mai fac parte din Consiliu și nu mai particip la acțiuni, dar ne trece acolo pe toți care avem <foaia>, așa, ca oameni”, a declarat, în plenul Consiliului Local, primarul Francisc Boldea.

Dacă Agenția Națională de Integritate va lua în considerare  sesizarea consilierului lugojean Liviu Brândușoni și va constata existența conflictului de interese în acest caz, primarul Francisc Boldea va fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcție sau a încetării de drept a mandatului.

Lugoj Expres În vizorul ANI! Primarul municipiului Lugoj, suspectat de un posibil conflict de interese Liviu Brândușoni Francisc Boldea Consiliul Local Lugoj conflict de interese Banatul Agenția Națională de Integritate

 

(Sursa: ziuadevest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.