Vizită apostolică. E.S. Miguel Maury Buendia i-a oferit primarului Lugojului un rozariu binecuvântat de Papa Francisc

Prezent în premieră la Lugoj, cu ocazia unei vizite oficiale în Eparhia Greco-Catolică păstorită de PS Alexandru Mesian, Excelența Sa Miguel Maury Buendia, nunțiul apostolic în România și Republica Moldova,  a avut, sâmbătă dimineața, o întrevedere și cu primarul Francisc Boldea, la Primăria Lugoj.

Cu acest prilej, ambasadorul Vaticanului i-a oferit primarului Francisc Boldea o carte a Papei Francisc, în limba română, precum și un rozariu binecuvântat de Sfântul Părinte Papa, pe care „să-l pună în mașină ca să fie mai ocrotit”. La rândul său, edilul lugojean i-a dăruit nunțiului papal: stema orașului, un tablou, înfățișând Catedrala Greco-Catolică, o carte despre arhitectura orașului și… o sticlă de vin.

Însoțit de PS Alexandru Mesian, episcopul român unit greco-catolic de Lugoj, E.S. Miguel Maury Buendia a mai vizitat Casa Memorială „Arhiepiscop Ioan Ploscaru”, Mănăstirea Surorilor Baziliene și Centrul Educativ Socio-Sanitar „Ioana Antida”, din Lugoj.

Vizita în Eparhia Greco-Catolică de Lugoj a continuat, apoi, la Reșița și Oravița, unde reprezentantul Sfântului Scaun a vizitat locația pe care va fi construită noua Biserică Greco-Catolică din Reșița, cu hramul „Biserica Martirilor și Mărturisitorilor”, precum și azilul de bătrâni și centrul maternal din cadrul Centrului Social  „Sfântul Iosif”, aparținând Bisericii Greco-Catolice din Oravița.

Duminică dimineața, arhiepiscopul Miguel Maury Buendia a pontificat Sfânta Liturghie în Catedrala Greco-Catolică „Pogorârea Sfântului Spirit” din Lugoj, prima catedrală episcopală retrocedată în România şi singura catedrală greco-catolică din ţară care a fost retrocedată amiabil posesorilor de drept, în ianuarie 1990, după care a vizitat Mănăstirea Greco-Catolică „Preasfânta Treime” din Giroc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.