Victorie istorică pentru voleibalistele de la CSM Lugoj: 3-0 cu Dukla Liberec, la debutul în Cupa Challenge

Primul meci disputat de o echipă din Lugoj în cupele europene intercluburi a adus, miercuri seara, în Sala „Ioan Kunst Ghermănescu” din micul oraș bănățean, aproape 1000 de iubitori ai sportului, pentru a susține echipa de volei feminin a CSM Lugoj în partida cu Dukla Liberec (Cehia), contând pentru manșa tur din 16-imile Cupei Challenge, cea de-a treia competiție continentală.

A fost un regal voleibalistic, încheiat cu victoria formației CSM Lugoj cu 3-0 (28-26, 25-20, 25-13).

Disputa dintre cele două formații (ambele aflate pe locul 6 în campionatele din România și Cehia) a fost mult mai echilibrată decât o arată scorul. În primul set s-a mers „cap la cap” până la scorul de 20-20, când CSM Lugoj s-a desprins la 24-20, dar formația din Cehia a punctat de cinci ori consecutiv și a întors rezultatul, având chiar două mingi de set, la 24-25 și 25-26, dar lugojencele nu au cedat și, susținute frenetic de public, s-au impus cu 28-26.

Câștigarea setului a dat încredere formației gazdă, care apoi și-a adjudecat și seturile următoare, cu 25-20 și 25-13, obținând, după 89 de minute de joc, prima victorie din istoria clubului în cupele europene.

În această partidă, de la CSM Lugoj  s-au remarcat Nina Kocic (16 punte), Tamara Ignjic (14 puncte) și Andreea Petra (10 puncte),  iar de la formația din Cehia, Eva Svobodova și Katerina Kohoutova, fiecare cu câte 11 puncte.

După cum a declarat, la finalul jocului, Libor Galik, antrenorul celor de la Dukla Liberec, formația din Cehia nu s-a așteptat să piardă cu 3-0 la Lugoj.

„Fiecare meci din cupele europene e greu, dar nu ne așteptam să pierdem cu 3-0 niciodată. Nu am avut o prestație perfectă, am făcut multe greșeli. Suntem bucuroși că în primul set am luptat până la final, chiar dacă până la urmă am pierdut. Trebuie să jucăm mai bine și să câștigăm acasă, pentru a putea obține victoria în „setul de aur”. Credem că o putem face”, a declarat Libor Galik, antrenorul formației din Liberec.

Ugljesa Segrt, antrenorul formației din Lugoj, s-a arătat mulțumit de susținerea publicului și de prestația din teren a elevelor sale, chiar dacă la serviciu lugojencele au avut probleme.

„La cum arată scorul, 3-0 e o victorie ușoară pentru noi, dar nu a fost chiar așa. A avut mari probleme în primul set, când am pierdut cinci puncte la rând. Serviciul a fost o problemă, prea multe greșeli, dar când am început să servim bine am creat multe probleme formației din Cehia. Avantajul nostru a fost publicul, care ne-a susținut și sunt mulțumit de atmosfera din cadrul echipei. Ne pregătim pentru returul de la Liberec, unde nu cred că putem să servim mai rău decât am făcut-o în sala noastră. Noi ne pregătim să jucăm chiar și „set de aur” acolo, dar vom încerca să-l evităm”, a declarat Ugljesa Segrt, antrenorul formației CSM Lugoj.

Pentru CSM Lugoj au evoluat: Andreea Petra, Diana Balintoni, Nina Kocic, Laura Petria, Tamara Ignjic, Daiana Roman, Adriana Popa (libero), Georgiana Popa, Ioana Cauc și Andra Badiu-Savu.

Pentru Dukla Liberec au jucat: Anna Sotkovska, Katerina Kohoutova, Eva Svobodova, Michaela Candrakova, Rochelle Wopereis, Dita Galikova, Veronika Dostalova (libero), Simona Bajusz și Eva Rutarova.

Partida a fost arbitrată de Zvetlana Zotovic (Serbia) și Georgios Papageorgiou (Cipru), observator CEV fiind Costel Ispas (FR Volei).

Partida retur dintre CSM Lugoj și Dukla Liberec va avea loc în 17 decembrie, în Cehia. Câștigătoarea se va califica în faza optimilor de finală ale Cupei Challenge, unde va întâlni câștigătoarea din dubla Palmas – Thy Istanbul. În prima manșă formația din Turcia a câștigat, pe teren propriu, cu 3-0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.