Victimele Holocaustului, comemorate de elevii Liceului „Iulia Hasdeu”

Elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj s-au implicat, la începutul lunii octombrie 2022, în activități extrașcolare diverse pentru a celebra Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România – 9 octombrie.

Pentru a învăța despre cultura iudaică din vestul României, elevii claselor a XI-a au realizat postere și afișe cu tema „Călătorie prin cultura evreiască a Banatului”. Produsele realizate de elevi au prezentat cele mai frumoase sinagogi din zona în care trăiesc. Cu posterele realizate de elevi a fost organizată o expoziție pe holurile liceului.

Vineri, în 7 octombrie 2022, elevii de la Hasdeu, împreună cu colegii lor spanioli de la IES Frederica Montseny (din Burjassot, Valencia) au participat la o scurtă  ceremonie de comemorare a victimelor Holocaustului la Sinagoga din Lugoj.

După această ceremonie, elevii români și spanioli au învățat despre Anne Frank, participând la activitatea „Acasă la Anne Frank”.

Săptămâna viitoare, elevii de la HasdEU vor vizita Sinagogile din Timișoara, în urma unei finanțări obținute de la The Olga Lengyel Institute (TOLI).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.