Viața la țară! Jurnal de vacanță în pandemie

Centrul de Cultură și Artă al Consiliului Județean Timiș lansează în spațiul online un jurnal de vacanță în pandemie.

Jurnalul se adresează în special celor care locuiesc în zonele rurale și care își primesc copiii sau nepoții în vacanța de vară.

„Îi invităm pe toți să scriem împreună acest jurnal – pornind de la viața tradițională de la țară. În încurajăm pe oameni să coboare din pod, sau să scoată din lăzile unde le-au pus la păstrare toate obiectele vechi, specifice zonei Banatului – de la costume, jucării, cărți și fotografii până la vase de bucătărie sau unelte de grădină. Jurnalul acestei vacanțe altfel va fi un album cu fotografii ale jocurilor copilăriei dintr-o vară atipică: fotografii cu cei mici descoperind tradițiile, obiectele vechi, sau pur și simplu fotografii cu ei jucându-se, îngrijind animale, scăldându-se sau mâncând fructe direct din pomii din grădină. Fotografiile și scurtele istorioare pe care le vom primi pe paginile de socializare ale Centrului de Cultură și Artă vor fi reunite într-un album al zilelor de vară la țară, petrecute într-o atmosferă bănățeană tradițională”, au anunțat reprezentanții Centrului de Cultură și Artă Timiș.

Jurnalul de vacanță în pandemie va rămâne deschis și accesibil tuturor până la toamnă. După ce vacanța de vară va lua sfârșit, și dacă situația medicală din țară o va permite, toți cei care au contribuit la acest jurnal online vor fi invitați la unul dintre spectacolele organizate de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.