Veste bună pentru agricultori! CJT vrea să deschidă un Centru-pilot de colectare legume-fructe

La Consiliul Județean Timiș, în sala Revoluției, a avut loc o ședință de lucru pe tema proiectului intitulat “Centre de colectare legume-fructe în județul Timiș”, la care au fost invitați consilierii județeni, membri ai Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală, primarii din Timiș și reprezentanți ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al Romaniei”, Direcției Agricole și Camerei Agricole.

Proiectul se află pe lista de investiții a Consiliului Județean Timiș și vizează crearea, inițial, a unui unui centru-pilot de colectare legume-fructe, cu perspectiva realizării în anii următori a mai multor astfel de centre, în funcție de necesitatea și specificul județului nostru.

Este necesară inițierea, cât mai rapid, a unui studiu, care să fie realizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului și de specialiști de la alte instituții din domeniu, studiu care să ne ofere date concrete privind oportunitatea acestui proiect, funcționalitatea, posibilele dificultăți și soluții, administrarea centrului-pilot, dar și a viitoarelor centre pe care vrem să le realizăm, a subliniat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, prezent la întâlnire.

De asemenea, vicepreședintele CJT Roxana Iliescu a precizat că Acest proiect are în vedere îmbunătățirea și dezvoltarea activității din sectorul agricol. Prin realizarea acestor centre de colectare și depozitare a legumelor și fructelor, dorim să venim cu precădere în sprijinul micilor întreprinzători agricoli din mediul rural.

Centrul de colectare și depozitare legume-fructe este un proiect destinat micilor întreprinzători din domeniul agriculturii care își vor putea depozita recolta în camere frigorifice, iar mai apoi pot să își comercializeze marfa. Pentru acest proiect a fost alocată deja suma de un milion de euro.

Lugoj Expres Veste bună pentru agricultori! CJT vrea să deschidă un Centru-pilot de colectare legume-fructe veste bună sectorul agricol proiect Consiliul Județean Timiș colectare legume fructe centru pilot agricultori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.