Vară activă, la Clubul Copiilor Lugoj

Clubul Copiilor Lugoj desfășoară, în această vară, o serie de ateliere  de pictură, film, muzică, dans și informatică, în cadrul proiectului „Activ Summer”, organizat în colaborare cu Primăria Lugoj și Asociația Smart Kreativ.

Astfel, în perioada 16 -27 iulie, cei 12 copii, cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, înscriși la atelierul „Robokids”, au învăţat să construiască şi să programeze mini roboţi şi mini sisteme automatizate, manifestând mult interes  pentru acest tip de activitate.

Atelierele de robotică au fost organizate în colaborare cu Roberto Juratu, de la CodeWeb, care a  avut un rol important în îndrumarea elevilor în construcţia sistemelor automatizate, fiind coordonate de prof. Cristian Vida, de la Cercul de Informatică de la Clubul Copiilor Lugoj.

”Ne-am  dorit ca cei mici să aibă parte de activități dincolo de cărți și teorie, să experimenteze, să creeze invenții și să înțeleagă lumea din jurul lor, cu ajutorul celor mai noi gadget-uri. Obiectivul nostru este să îi pregătim pe copii pentru profesiile viitorului, unde abilitățile digitale vor fi de nelipsit”, a spus Roberto Juratu, reprezentantul CodeWeb.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.