USR Lugoj solicită rectificarea bugetului local pentru „anularea oricăror lucrări de investiții în construcții și reparații neesențiale pentru comunitatea locală”

USR Lugoj a solicitat Primăriei și Consiliului Local lugoj introducerea pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 26 martie a unei rectificări a bugetului local pentru „anularea oricăror lucrări de investiții în construcții și reparații neesențiale pentru comunitatea locală”.

De asemenea, USR Lugoj propune „alocarea de urgență pe următoarele 3 luni a sumei de 470.000 lei/lună și a sumelor de 59.500 +50.000 lei solicitate de conducerea Spitalului Municipal Lugoj necesare dotării cu aparatură medicală și materiale, pentru măsurile de combatere și prevenire a răspândirii infectării cu coronavirusul COVID-19, așa cum prevede OUG 29/2020”.

„Spitalul Municipal ,,Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, cât și Alianța USR PLUS nu avem putere de decizie fiindcă nu avem reprezentanți în conducerea Primăriei, dar e de neînțeles tăcerea și lipsa de acțiune a tuturor celor 18 consilieri locali, indiferent de culoarea politică. Opriți toate cheltuielile și investițiile neesențiale fiindcă ne așteaptă cea mai mare criză economică a ultimei sute de ani și altfel nu vor mai fi bani nici pentru plata salariilor angajaților Primăriei, dar mai pentru probleme care azi nici nu pot fi anticipate. Și finanțați urgent spitalul, care cerșește pentru asigurarea materialelor de protecție a personalului medical care se va afla în linia întâi în lupta pentru combaterea virusului! Conștiinciosul Dr. Cliciovan (terapie intensivă!) și-au dotat secția cu aparatură cumpărată cu bani obținuți de pe unde a putut, fiindcă sumele alocate spitalului nu au fost folosite pentru sănătate. Nimeni nu a reușit nici până azi să justifice necesitatea camerelor de luat vederi care au fost montate de Boldea junior în curtea spitalului. Propunem ca aceeași firmă să mute camerele de la spital în oraș, iar banii economisiți astfel să fie virați de urgență spitalului nostru (1.560.000 RON, adică peste 3 sute de mii de euro au fost aprobați spre a fi cheltuiți, în criză de sănătate, pe această aberație)”, a transmis USR Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.