Urmărire cu focuri de armă și un polițist rănit

Un tânăr, în vârstă de 24 de ani, este cercetat penal pentru ultraj, conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare, după ce nu a oprit la semnalul polițiștilor și o urmărire în trafic soldată cu focuri de armă și un polițist rănit.

„În data de 16.06.2023, în jurul orelor 07:00, polițiștii Secției 3 Poliție Urbană Timișoara, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe bulevardul Constantin Brâncoveanu din municipiul Timișoara, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, conducătorul auto neconformându-se semnalului si continuându-și deplasarea. Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, folosindu-se semnalele acustice, luminoase și sonore, pe străzile Liviu Rebreanu, Hebe, Calea Șagului din municipiul Timișoara, precum și în localitățile Sânmihaiu Român și Diniaș. Pe traseul de urmărire, între localitățile Sânmihaiu Român și Diniaș, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Peciu Nou au efectuat semnal de oprire regulamentar autoturismului urmărit, moment în care conducătorul auto a surprins și accidentat un polițist, în vârstă de 34 de ani, care a efectuat semnalul de oprire, rezultând rănirea acestuia, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a anunțat IPJ Timiș.

Conducătorul auto și-a continuat deplasarea și după ce a accidentat polițistul, iar la intrarea în localitatea Diniaș, din județul Timiș, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

După impact, tânărul a coborât din autoturism și ar fi încercat să fugă, moment în care polițiștii au folosit armamentul din dotare, efectuând focuri de avertisment.

La scurt timp, conducătorul auto a fost imobilizat și condus la sediul Poliției Municipiului Timișoara pentru audieri.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul în vârstă de 24 de ani nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu era înmatriculat și avea aplicate plăcuțe cu număr fals de înmatriculare.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.