Unitate în diversitate, la… Școala politică a femeilor social-democrate

Organizația Femeilor Social-Democrate din Lugoj a avut două reprezentante, pe Gerlinde Opriș (președinta OFSD Lugoj) și pe Oana Tyukodi (membră în Biroul OFSD Lugoj), la Școala politică a femeilor social-democrate, care s-a desfășurat, în perioada 24-27 august, la Constanța.

În cadrul acestui eveniment, au avut loc dezbateri pe diverse teme – Femei în politică vis-a-vis de femei în presă, Solidaritatea între femei, dar au fost stabilite și acțiunile pentru perioada următoare. Totodată, sub genericul „Unitate în diversitate” a avut loc și o acțiune de promovare a tradițiilor, obiceiurilor, produselor și a portului popular românesc, ocazie cu care cele două reprezentante ale Lugojului au prezentat un costum popular românesc și un costum maghiar.

„Datorită faptului că în județul nostru conviețuiesc mai multe etnii am considerat oportun să prezentăm și portul popular al acestora. De aceea a fost prezentat portul popular românesc, german, maghiar, sârbesc. În aceeași zi, reprezentantele județului Timiș au avut un stand în care au prezentat produse tradiționale din județul nostru”, ne-a declarat Gerlinde Opriș, președinta OFSD Lugoj, menționând că, la acest eveniment, s-a decis să facem toate demersurile necesare pentru certificarea unor produse românești tradiționale, fiind prezentă și singura firmă care este abilitată pentru certificarea acestor produse la nivel european.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.