Una dintre cele mai cutremurătoare scene biblice, refăcută în Săptămâna Mare, la Lugoj (FOTO)

Municipiul Lugoj a găzduit, în Săptămâna Mare, un eveniment emoţionant: „Drumul Crucii”, o dramatizare a Patimilor Mântuitorului, realizată de un grup de credincioşi din mai multe confesiuni religioase, ca o încercare de a demonstra că în creştinism graniţele pot fi eliminate.

„Drumul Crucii” se desfăşoară an de an, începând din 2005, în mai multe oraşe din România. În municipiul Lugoj, manifestarea care a făcut senzaţie în mai multe oraşe din ţară a fost organizată pentru prima oară în anul 2011.

Anul acesta, lugojenii au putut asista, din nou, la una dintre cele mai cutremurătoare scene biblice: chinurile prin care a trecut Iisus până la Răstignire. La evenimentul organizat de Biserica Baptistă „Harul” împreună cu Biserica Penticostală „Filadelfia” a participat şi primarul Francisc Boldea.

Spectacolul extrem de realist al Calvarului s-a derulat pe traseul Casa de Cultură a Sindicatelor – strada A. Mocioni – strada Bucegi – parcul „George Enescu” – Podul de Beton – Universitatea Europeană Drăgan – Primăria Lugoj – Casa de Cultură a Sindicatelor. Atmosfera cutremurătoarelor momente de pe Golgota a fost întregită de personajele în costume de epocă, precum Pilat din Pont, Baraba, Fecioara Maria, mironosiţele, soldaţii romani. Totul a culminat cu scena Răstignirii, Iisus fiind crucificat pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.