Un profesor din Făget, felicitat de ASR Principesa Maria a României

Profesorul Ionel Petrea, de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, s-a aflat printre cele 14 cadre didactice care au fost felicitate de către Alteța Sa Regală Principesa Maria a României, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Elisabeta, din București.

Cei 14 profesori au participat la toate edițiile și au contribuit la succesul programului „Patrula de Reciclare”, de-a lungul primilor cinci ani de la lansarea acestuia.

În cadrul evenimentului, ASR Principesa Maria a înmânat trofee profesorilor invitați, a discutat cu aceștia despre cum privesc tinerii ideea voluntariatului și ce planuri au pentru ediția a VI-a a acțiunii „Patrula de Reciclare”, care tocmai a început.

 „Patrula de Reciclare a crescut la fel de frumos precum copiii care o formează. Programul dovedește că tinerii și educația pot schimba România în bine. Românii au devenit mai atenți față de mediul înconjurător și datorită lor. Tot ceea ce facem pentru natură facem pentru noi înșine”, a spus ASR Principesa Maria.

Prima ediție a programului „Patrula de Reciclare” s-a desfășurat în anul 2011, în șapte județe: Bistrița-Năsăud, Călărași, Hunedoara, Prahova, Teleorman, Timiș și Tulcea. 14 dintre dascălii care s-au înscris atunci, la prima ediție, au revenit în program, an după an, alături de echipele școlilor lor, pentru a promova colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în comunitățile lor.

Din octombrie 2015, programul național de educație de mediu „Patrula de Reciclare” se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.