Un nou protopop greco-catolic de Lugoj

Protopopiatul Greco-Catolic de Lugoj are, începând cu data de 1 ianuarie 2023, un nou protopop.

Preasfinția Sa Alexandru Mesian, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj, l-a numit în funcția de protopop al Protopopiatului de Lugoj și de consilier eparial, pentru o perioadă de trei ani, pe părintele iconom stavrofor Inocențiu Lung, paroh de Coștei și administrator parohial de Valea Lungă.

După cum au anunțat reprzentanții Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj, numirea s-a făcut în conformitate cu canoanele 276, 277 şi 278 din Codul Canoanelor Bisericilor Orientale (CCEO) şi cu Dreptul Particular al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Ceremonia de instalare a noului protopop greco-catolic de Lugoj va avea loc duminică, 8 ianuarie, de la ora 10:30, în cadrul Sfintei Liturghii Arhierești care va avea loc în Catedrala Greco-Catolică „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj.

Noul protopop Inocențiu Lung îi succede în funcție P. On. Pr. Teodor Baba, care s-a pensionat începând cu data de 1 decembrie 2022, după ce a împlinit venerabila vârstă de 73 de ani, și care a fost timp de 26 de ani protopop de Lugoj și consilier eparhial, ocupându-se, în primii ani de după redobândirea libertății Bisericii Greco-Catolice, de reactivarea mai multor parohii greco-catolice din județul Timiș, dar având și o bogată activitate pastorală, fiindu-i conferită – la 19 octombrie 2005 – Crucea Pectorală „pentru râvna și constanta preocupare în activitatea pastoral-misionară și pentru devotamentul față de Biserica lui Cristos”.

Lugoj Expres Un nou protopop greco-catolic de Lugoj PS Alexandru Mesian Protopopiatul Greco-Catolic de Lugoj protopop greco-catolic protopop de Lugoj protopop P.On. Pr. Teodor Baba P. On. Pr. Inocențiu Lung Lugoj episcopul greco-catolic de Lugoj Eparhia Greco-Catolică de Lugoj consilier eparhial ceremonie de instalare Catedrala Greco-Catolică

 

(Foto: episcopialugoj.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.