Un nou proiect Erasmus+, la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”

Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” din Lugoj derulează, începând din această lună, un nou proiect de parteneriat de schimb interșcolar în cadrul Programului Erasmus+: proiectul TESLA (Together in Environmental Solutions Learning Activities).

Proiectul se va implementa în perioada 01.10.2019-30.09.2021 și urmărește schimbul de experiență și bune practici, desfășurarea de activități de învățare reciprocă și ateliere de lucru între școlile implicate în parteneriat.

Obiectivul proiectului îl constituie conștientizarea în rândul tinerilor asupra necesității utilizării surselor regenerabile de energie și utilizarea acestora in mod responsabil.

Asemeni tuturor proiectelor Erasmus+, și acesta va urmări comunicarea și colaborarea între tinerii europeni, dar și dezvoltarea capacităților lor de lucru în echipă și de transfer a cunoștințelor teoretice dobândite la orele de STEM (științe, tehnologie, matematică) în rezolvarea unor probleme practice.

Țările partenere în proiect sunt Croația – în calitate de coordonator; Austria, Letonia și România – în calitate de parteneri.

„Școala noastră își reconfirmă astfel dimensiunea europeană, deschiderea spre educația modernă de calitate, spre colaborarea cu alte școli, spre menținerea parteneriatelor vechi și construirea unora noi, pentru a oferi elevilor noștri cele mai bune și variate condiții de a deveni cetățeni responsabili ai mileniului trei”, spune prof. dr. Aurelian Sima, directorul liceului lugojean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.