Un nou focar de pestă porcină africană

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat în urma examinării probelor prelevate de la porcii mistreți, din Fondul Cinegetic 24 Margina aparținând Direcției Silvice Timiș – Ocolul Silvic Coșava.

DSVSA Timiș a luat toate măsurile care se impun conform actelor normative în vigoare, stabilind zona afectată care reprezintă o rază de 13 km de la locul unde au fost vânați porcii mistreţi care au fost confirmati pozitiv

Zona afectată este formată din:

  • zona infectată cu o rază de 8 km care cuprinde următoarele localități: Margina, Sinteşti, Zorani, Groşi, Nemeşeşti, Bulza, Coşteiu de Sus, Coşeviţa Homojdia şi Coşava din judeţul Timiş, respectiv Holdea, Coşeşti, Braştea din Hunedoara.
  • Zona tampon de înca 5 km în exteriorul zonei infectate care cuprinde următoarele localități: Româneşti, Curtea, Breazova, Brăneşti, Băteşti, Făget, Temereşti, Crivina de Sus, Pietroasa, Fărăseşti şi Tomeşti din Timiş, respectiv Căpâlnaş, Valea Mare, Căprioara, Cuiaş, Toc şi Ilteu din judeţul Arad, Sălciva, Pojoga, Tisa, Fintoag, Ohaba, Lăpugiu de jos, Lăpugiu de Sus din Hunedoara.

În zona afectată sunt incluse următoarele fonduri de vânătoare: FV 24 Margina, FV 23 Făget, FV 25 Curtea, FV 26 Poieni, FV 27 Luncani şi FV 30 Traian Vuia.

Timp de şapte zile se interzice tăierea și mișcarea animalelor în localitațile aflate în zona de infectare și zona tampon.

De menţionat că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.