Un lugojean a rămas fără banii din contul bancar. Hoțul, un tânăr de 20 de ani, a fost prins

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Timiș au reținut, în data de 5 aprilie, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic și accesul ilegal la un sistem informatic. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiş.

În fapt, la data de 11.08.2022, polițiștii Municipiului Lugoj au fost sesizați de un bărbat în vârstă de 36 de ani cu privire la faptul că, la data de 01.08.2022, persoane necunoscute ar fi efectuat operaţiuni de transfer de fonduri, fără acordul său, din contul său bancar, către un alt cont bancar necunoscut, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10.600 de lei.

În urma investigațiilor efectuate, la data de 5 aprilie 2023, polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Timiș cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Brașov au depistat în localitatea Șinca Nouă din județul Brașov, un bărbat în vârstă de 20 de ani, bănuit de comiterea faptei, acesta fiind condus la sediul I.P.J. Timiș pentru audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, bănuitul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic și accesul ilegal la un sistem informatic, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiş, în cursul acestei zile magistrații dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Activitătile desfășurate au beneficiat și de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Arad, Sibiu și Hunedoara.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a acestuia și recuperării prejudiciului în totalitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.