Un gimnast lugojean, premiat de europarlamentarul Maria Grapini

Norbert Marcu, unul dintre cei mai buni gimnaști lugojeni, a fost premiat de către europarlamentarul Maria Grapini.

Gimnastul lugojean este deținător a 168 de medalii și, în acest an, a reușit la Campionatului Național Individual al juniorilor I și II să urce pe prima treaptă a podiumului la individual compus.

Împreună cu gimnastul Norbert Marcu (care a fost reprezentat de bunici, pentru că este deja în cantonament cu lotul național) au mai fost premiați și tinerii canotori Laurențiu Danciu și Florin Arteni, componenți ai lotului național de juniori la canotaj, campioni mondiali în Cehia, 2018, în proba două rame fără cârmaci și  vicecampioni olimpici de tineret, la Buenos Aires.

”Sâmbătă 5 ianuarie, am avut bucuria să premiez doi juniori de la canotaj, campioni mondiali în 2018, dar și să ofer un premiu, prin intermediul bunicilor,  unui gimnast – junior, campion național în 2018 la individual compus, deținător a peste 160 de medalii, la vârstă doar de 14 ani! Trebuie să motivăm talentele – valorile pentru a avea o Românie mai bună! Atunci când sunt evidențiate valorile aceasta înseamnă rețeta de succes a României. Dacă vom înțelege că trebuie să scoatem la suprafață valorile la scara lor corectă, România va avea șanse mari de reușită. Țara noastră are foarte multe talente și are nevoie de multă dezvoltare. Trebuie să dăm o șansă în plus tinerilor și oamenilor valoroși ca fiecare să fie așezat pe locul cuvenit de unde poate da maximum. Tinerilor trebuie să le dăm șansa să își urmeze vocația. Educația trebuie făcută după vocație. Atunci vom fi eficienți și vom trăi și mai bine și în siguranță aici la noi acasă”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Prin această premiere, europarlamentarul Maria Grapini continuă o tradiție proprie, de peste 20 de ani, dinainte de intrarea sa în politică, de când a gândit și pus în practică premieri periodice ale olimpicilor, campionilor sportului, elevilor cu rezultate foarte bune, susținându-i moral și financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.