Un elev din Lugoj, premiat la un concurs de creații literare, în Franța

Proiectul Saison France-Romanie, desfășurat între cele două țări, începând cu decembrie 2018, a fost prilej pentru Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj de a iniția un frumos parteneriat alături de Liceul Pothier din Orleans.

În cadrul activităților desfășurate în decembrie la Orleans și în martie la Lugoj, a avut loc și atelierul de creație literara, în vederea participării la concursul de nuvele „Tu connais la nouvelle” în urma căruia cele mai reușite creații aveau sa fie publicate în volum, alaturi de creații ale scriitorilor de referință, care s-au transformat în mentori ai elevilor.

Tema concursului a fost „Despre fotografie”. Mentorul elevilor din regiunea Centre-Val de Loire, în grupul cărora au fost incluși și elevii romani, a fost scriitorul Fabien Marechal.

Elevii participanți la concurs au fost Darius Stegărița, Eusebiu Jiurjiu, Dragoș Laza și Bianca Capatana, îndrumați de prof. Maria Păcurar.

Juriul, format din jurnaliști, scriitori, artiști, reprezentanți ai Consiliului regional, a decis ca printre premianți să se numere șielevul lugojean Darius Stegărița, cu nuvela Bătrânul și fotografia/Le vieillard et la Photographie.

Acest premiu reprezintă prima confirmare internațională a tânărului lugojean, care se află în prag de bacalaureat și își dorește o carieră strâns legată de domeniul creației.

„Suntem foarte mândri că elevii noștri se implică în proiecte internaționale și reușesc să obțină premii spre bucuria părinților și a profesorilor”, a declarat prof. dr. Aurelian Sima, directorul Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.