Un alt focar de pestă porcină a apărut în estul județului Timiș

După ce săptămâna trecută au fost depistate trei focare de pestă porcină în județul Timiș, dintre care două în apropiere de Lugoj, la Criciova și pe Fondul cinegetic Tapia, acum a mai fost descoperit unul, tot în estul județului.

Noul focar de pestă porcină africană a fost declarat pe teritoriul localităţii Botinești, comuna Bârna, unde s-a confirmat pesta porcină la 17 suine din două exploatații nonprofesionale.

Astfel, Comitetul Local de Combaterea Bolilor, condus de prefectul Liliana Oneț, a hotărât uciderea, sub control oficial, a porcilor din cele două gospodării în care a fost declarată pesta porcină africană” și a stabilit zonele circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km în jurul focarului de pestă porcină africană.

Zona de protecție cuprinde localitățile Botinești, Sărăzani, Surducu Mic, Saceni, iar zona de supraveghere cuprinde localitățile Dragsinești, Mitnicu Mic, Bucovăt (Dumbrava), Dumbrava, Jupani, Traian Vuia, Susani, Sudriaș, Pogănești, Jurești, Tapia, Botești, Drinova, Crivina, Hauzești, Fârdea, Gladna Montană, Mănăștiur, Bârna.

Totodată, prin Ordin al Prefectului, a fost stabilită componența Comisiei de Evaluare în vederea acordării de despăgubiri pentru proprietarii porcilor uciși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.