Tripla sărbătoare de 9 mai, marcată la Lugoj

Ziua Europei, Ziua Independenţei de Stat a României şi Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial – sunt motivele de sărbătoare pentru poporul român, în ziua de 9 mai.

În această zi cu triplă însemnătate, Primăria Lugoj, în colaborare cu Garnizoana Lugoj, va organiza, începând cu ora 10, la Monumentul „Alfa şi Omega”, închinat eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, situat în Piaţa J. C. Drăgan, un ceremonial militar și un serviciu religios pentru pomenirea celor căzuţi pentru patrie, urmat de depuneri de coroane de flori.

Colonelul (r) Costel Mereuţă, preşedintele filialei lugojene a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, va vorbi despre semnificaţia acestei zile pentru poporul român.

Manifestarea se va încheia cu defilarea gărzii de onoare a Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”.

La eveniment sunt aşteptaţi să participe oficialităţi locale, reprezentanţii partidelor politice şi ai instituţiilor din oraş, cadre militare, precum şi toţi lugojenii care doresc.

De la ora 11, Ansamblul de copii și tineret “Lugojana” va susține, în Piaţa J. C. Drăgan, un spectacol folcloric dedicat Zilei Europei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.