Trei tineri au evadat din Centrul Educativ Buziaș. După câteva ore au fost capturați în județul Mehedinți

Trei tineri, internați în Centrul Educativ Buziaș, s-au sustras, miercuri, de la executarea măsurii educative privative de libertate, prin părăsirea neautorizată a centrului. Este vorba de: 

  • Liviu Horațiu Grozav, în vârstă de 19 ani, sancționat cu măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ – pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat;
  • Gheorghe-Marian Buliga, în vârstă de 20 de ani, sancționat cu măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ – pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie;
  • Profir Duțăscu, în vârstă de 19 ani, sancționat cu măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ – pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În vederea capturării celor trei evadați au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiș, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei  Timiș şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiș.

În urma măsurilor dispuse, Profir Duțăscu a fost capturat pe raza comunei Izvoarele, județul Mehedinți, de către echipe mixte formate din angajații Centrului Educativ Buziaș și ai Penitenciarului Drobeta Turnu Severin. Câteva ore mai târziu au fost capturaţi şi ceilalţi doi fugari, tot pe raza judeţului Mehedinţi.

Acțiunea de identificare și capturare s-a realizat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, Inspectoratului de Poliție al Județului Mehedinți, Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei  Timiș, Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei  Mehedinți, precum și cu sprijinul echipelor mixte formate din angajații Centrului Educativ Buziaș și al Penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

În urma acestui incident, a fost informat judecătorul de supraveghere și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj, cu privire la săvârşirea infracțiunii de sustragere de la executarea unei măsuri educative privative de libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.