Trei cazuri de COVID-19, la Judecătoria Lugoj. Activitatea cu publicul a fost suspendată

Trei cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov-2 au fost confirmate în rândul personalului încadrat la nivelul Judecătoriei Lugoj.

Astfel, pentru reducerea riscului de răspândire a virusului în rândul cetățenilor, justițiabililor și personalului angajat, conducerea Judecătoriei Lugoj a decis ca, în perioada 11-22 ianuarie 2021 inclusiv, să se suspende activitatea cu publicul în cadrul compartimentelor Registratură și Arhivă ce funcționează în cadrul Judecătoriei Lugoj, iar toate cererile și înscrisurile adresate Judecătoriei Lugoj să se primească exclusiv prin poștă, servicii de curierat, fax sau e-mail.

De asemenea, în aceeași perioadă, se legalizează hotărâri judecătorești și se eliberează certificate de grefă, cererile de legalizare sau de eliberare a certificatelor de grefă putând fi trimise exclusiv prin poștă, servicii de curierat, fax sau e-mail, iar hotărârile legalizate și certificatele de grefă se comunică solicitanților exclusiv prin poștă, fax sau e-mail.

În perioada 11-22 ianuarie, accesul cetățenilor, justițiabililor, apărătorilor, în arhiva Judecătoriei Lugoj se poate face doar cu programare telefonică prealabilă pentru intervalul orar de studiu 9-11, de luni până vineri, maxim o persoană, cu respectarea regulilor de protecție sanitară și de distanțare socială, pentru o perioadă de timp recomandată de 15 minute.

În aceeași perioadă, pentru orice informații și relații telefonice, informații de interes public, programări telefonice, studiu dosare la compartimentul Arhivă (programări realizate de grefierii arhivari), programul telefonic este de luni până vineri, orele 8-16.

Accesul la cele două compartimente din cadrul Judecătoriei Lugoj este posibil fără programare prealabilă strict în baza permisiunii prealabile depunerii acordate de președintele instanței ori înlocuitor în cazuri excepționale (precum depuneri cereri de chemare în judecată cu caracter urgent, cereri de emitere ordine de protecție, situație juridică minor – delegare autoritate părintească, suspendare provizorie a executării silite), potrivit art. 3, lit. B din Hotărârea Secției pentru Judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii Nr. 734/12.05.2020.

Cererile de restituire a cauțiunilor și a taxelor judiciare de timbru se primesc exclusiv prin poștă, servicii de curierat, fax sau e-mail și se eliberează personal petenților. Solicitanții au obligația de a indica un număr de telefon de contact, pentru a fi programați în vederea ridicării originalului dovezii achitării taxei de timbru ori cauțiunii.

Datele de contact sunt postate pe internet, portal.just.ro, secțiunea dedicată Judecătoriei Lugoj. Ulterior datei de 22 ianuarie 2021, pe perioada stării de alertă declarată prin Hotărâre a Guvernului României programul de lucru cu publicul la compartimentele Arhivă și Registratură din cadrul Judecătoriei Lugoj se desfășoară conform Deciziei Nr. 20/18.12.2020 postată pe pagina de internet a instituției.

Ședințele de judecată se desfășoară cu respectarea intervalelor orare stabilite, cu obligația tuturor participanților la proceduri, la respectarea normelor de protecție sanitară și a regulilor de distanțare socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.