Tot ce trebuie să știi despre un aer condiționat multisplit

În ziua de azi, există numeroase tipuri de aere condiționate pe piață, fiecare din ele cu propriile avantaje și dezavantaje însă, rolul lor principal este acela de a îmbunătăți confortul utilizatorului pe timp de vară, difuzând aer rece. Vei găsi în rândurile de mai jos toate informațiile necesare despre un aer condiționat multisplit.

Ideal într-o locuință, un aer condiționat multisplit permite răcirea, încălzirea, dezumidificarea și purificarea diferitelor încăperi în același timp. Chiar dacă există mai multe tipuri de aparate de aer condiționat pe piață, un aer condiționat multisplit oferă un confort termic de neegalat într-o locuință.

Ce este un aer condiționat multisplit?

De menționat este faptul că un aer condiționat multisplit poate fi cuplat nu doar la două unități interioare ci la un număr maxim de șase unități interioare. Cu alte cuvinte, este aparatul ideal pentru imobilele cu mai multe încăperi sau pentru o clădire de birouri. Avantajul evident al aparatului de aer condiționat multisplit este acela că nu necesită montarea pe exteriorul clădirii a unui număr identic de aparate cu cele din interior. Și acesta nu este singurul avantaj.

Aerul condiționat multisplit se poate prezenta sub forme diferite: poate fi vorba despre o consolă de fixat pe un perete (asemeni unui radiator) sau se poate încastra în perete.

Cum funcționează un aparat de aer condiționat multisplit?

Funcționarea unui aparat de aer condiționat multisplit este similară cu cea  a unui aparat single split, unitatea interioară fiind cea care alimentează toate unitățile interioare. Atunci când vrei să alegi un aparat de aer condiționat multisplit GREE, trebuie să fii extrem de atent deoarece capacitatea unității exterioare se împarte la toate unitățile interioare care sunt folosite simultan. Spre exemplu, o capacitate totală de 18000 BTU se va împărți la toate unitățile interioare.

4 elemente asigură buna funcționare a aerului condiționat multisplit:

  • Un compresor;
  • Un condensator;
  • Un regulator de presiune;
  • Un evaporator;

Unele aparate de aer condiționat multisplit posedă în egală măsură tehnologia inverter. Aceasta din urmă îmbunătățește coeficientul de performanță, ceea ce permite compensarea variațiilor de temperatură asemeni unui aparat de aer condiționat clasic.

Care sunt avantajele unui aparat de aer condiționat multisplit?

Aparatul de aer condiționat multisplit dispune de un număr mare de avantaje și atuuri, pentru un apartament în special. În primul și în primul rând un aparat de aer condiționat multisplit nu are nevoie de prea mult spațiu deoarece are o singură unitate exterioară. Este ușor de integrat într-un apartament de mai mici dimensiuni. Astfel, sistemul are o performanță mai ridicată decât un radiator elecrtrica sau decât încălzirea clasică. Coeficientul de performanță îi permite să producă mai multă energie decât cea consumată datorită unui randament superior. Un aparat de aer condiționat multisplit asigură partea de răcire a unei locuințe dar și partea de încălzire.

Trebuie să fii atent să alegi un aparat de aer condiționat multisplit cu conectivitate wifi pentru a-l putea controla de la distanță și dotat cu tehnologia Inverter, cu cât mai multe funcții moderne și inovatoare cu putință.

Pe de altă parte, un aparat de aer condiționat multisplit este foarte ușor de folosit, nu ai nevoie de un manual de instrucțiuni pentru a-l putea folosi. În plus, este dotat cu o telecomandă care îți permite să crești sau să scazi temperatura, în funcție de nevoi sau de preferințe. Datorită acestei telecomenzi îl vei pune în funcțiune, îl vei programa sau îl vei opri. De notat este faptul că este foarte ușor de utilizat de oricine. Pentru a evita surprizele neplăcute, pentru instalarea sa, te sfătuim să apelezi la un specialist.

De altfel, acest tip de aer condiționat se numără printre cele mai eficiente modele existente în ziua de azi pe piață. Are nevoie de doar două minute pentru a aduce o încăpere de 15 metri pătrați la temperatura dorită. Are nevoie de și mai puțin timp pentru a stabiliza temperatura într-o încăpere. Această eficiență este deosebit de avantajoasă deoarece ne sporește confortul, zi de zi.

Este important de menționat și faptul că acest aparat ne ajută să realizăm economii considerabile de energie. Pe termen lung, suma facturilor la energia electrică se va diminua.

Fie că este vorba despre o construcție nouă, fie despre o renovare, atunci când îți pui problema tipului de încălzire ales pentru locuința ta, nu ezita să alegi un aparat de aer condiționat multisplit. Acest aparat îți va permite să profiți de un confort sporit în locuință, atât vara cât și iarna.

De ce să alegi un aparat de aer condiționat multisplit în detrimentul unui aparat monosplit?

Deoarece poți obține un aer condiționat în absolut toate încăperile, fără să se altereze în vreun fel aspectul exterior al clădirii. Deoarece poți economisi energie și poți alege unități exterioare cu capacități diferite, în funcție de dimensiunea fiecărei încăperi din locuință în parte.

 

 

(Foto: https://cdn.pixabay.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.